Δορυφορικό σετ THEOS-2 για εκτόξευση στις 7 Οκτωβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ο δεύτερος δορυφόρος παρατήρησης της γης της Ταϊλάνδης, γνωστός ως THEOS-2, πρόκειται να εκτοξευθεί σε τροχιά στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης Επιστήμης Έρευνας και Καινοτομίας Supamas Isarabhakdi.

Η εκτόξευση αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας και καινοτομίας της χώρας. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Γεωπληροφορικής και Διαστημικής Τεχνολογίας (GISTDA) επιβλέπει το έργο των 7.8 δισεκατομμυρίων μπατ από το 2019.

Το THEOS-2 διαθέτει δυνατότητες απεικόνισης υψηλής ανάλυσης, ικανές να ανιχνεύουν αντικείμενα στη Γη κλίμακας έως και 50 εκατοστών. Τα δεδομένα του δορυφόρου θα είναι καθοριστικά σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της αγροτικής ανάπτυξης, της διαχείρισης καταστροφών και της διαχείρισης πιστώσεων άνθρακα.

Η εκτόξευση του THEOS-2 σηματοδοτεί επίσης 15 χρόνια συνεργασίας μεταξύ της Ταϊλάνδης και της Airbus, συνδυάζοντας διαστημική τεχνολογία αιχμής με την τεχνογνωσία του GISTDA.

Το GISTDA έχει επίσης σχέδια να εκτοξεύσει τον πρώτο δορυφόρο χαμηλής γης εγχώριας παραγωγής της Ταϊλάνδης, THEOS-2A, το επόμενο έτος.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.