Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν προειδοποιεί για νέα στελέχη COVID

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η τελευταία έρευνα για τους κοροναϊούς σε νυχτερίδες έχει προκαλέσει παγκόσμιες ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο μελλοντικών κρουσμάτων.

Μια μελέτη με επικεφαλής τον Δρ Shi Zhengli, Διευθυντή του Κέντρου Αναδυόμενων Λοιμωδών Νοσημάτων στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, στην Κίνα, αποκαλύπτει περισσότερα από 20 στελέχη με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης στον άνθρωπο.

Ευρέως γνωστός ως «γυναίκα νυχτερίδας» και «κυνηγός ιών», ο Δρ. Shi Zhengli υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα στην έρευνα σχετικά με τους κοροναϊούς που προέρχονται από ζώα, ιδιαίτερα από νυχτερίδες. Τα πρόσφατα ευρήματα της ομάδας της υποδηλώνουν ότι αυτά τα στελέχη θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε μελλοντικές πανδημίες. Η μελέτη δημοσιεύθηκε σε ιατρικό περιοδικό τον περασμένο Ιούνιο και έχει κερδίσει την προσοχή από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, οδηγώντας ορισμένους ειδικούς να την παρομοιάσουν με ένα «λεξικό κορωνοϊού» για την πρόβλεψη και την πρόληψη μελλοντικών εστιών.

Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η επιδίωξη άγνωστων ιών μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους. Η αυξημένη ανθρώπινη αλληλεπίδραση με την άγρια ​​ζωή λόγω του κυνηγιού του ιού θα μπορούσε ακούσια να οδηγήσει σε πιο σοβαρές παγκόσμιες πανδημίες.

Η Δρ Zhengli βρίσκεται υπό έλεγχο από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, επειδή το εργαστήριό της στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν ειδικεύεται στην έρευνα για τον κορωνοϊό. Αρνείται τους ισχυρισμούς ότι ο ιός COVID-19 διέφυγε από το εργαστήριό της. Η κινεζική κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει την έρευνά της για ιούς που θα μπορούσαν να περάσουν από τα ζώα στον άνθρωπο.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.