Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Thaksin θα μπορούσε να αποφυλακιστεί στις αρχές Φεβρουαρίου του επόμενου έτους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Εθνική -

Ο έγκλειστος πρώην πρωθυπουργός Thaksin Shinawatra θα δικαιούται να υποβάλει αίτηση για αναστολή της εναπομείνασας ποινής του ενός έτους από τον Φεβρουάριο του 2024, αφού έχει εκτίσει έξι μήνες, αν και σε νοσοκομείο, ενημέρωσε ο γερουσιαστής Somchai Sawangkarn τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου. .

Ο Somchai είπε ότι η διάρκεια που πέρασε ο Thaksin στο Αστυνομικό Γενικό Νοσοκομείο θεωρείται χρόνος έκτισης, επομένως πρόκειται να συμπληρώσει έξι μήνες της ποινής φυλάκισής του τον Φεβρουάριο.

Ο γερουσιαστής, ο οποίος προεδρεύει της Μόνιμης Επιτροπής της Γερουσίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες και την Προστασία των Καταναλωτών, εξήγησε ότι οι κρατούμενοι μπορούν να ζητήσουν αναστολή ή μετατροπή της ποινής από την Αυτού Μεγαλειότητα του Βασιλιά μόλις συμπληρώσουν το ένα τρίτο ή έξι μήνες της ποινής τους . Σημείωσε επίσης ότι η αναστολή και η μετατροπή συνήθως χορηγούνται σε σημαντικές περιπτώσεις, όπως τα γενέθλια του βασιλιά στις 28 Ιουλίου, τα γενέθλια του βασιλιά Bhumibol στις 5 Δεκεμβρίου και τα γενέθλια της βασίλισσας Sirikit στις 12 Αυγούστου.

Ο Τακσίν βρίσκεται υπό την επιτήρηση του Τμήματος Σωφρονιστικών Σωμάτων από τις 22 Αυγούστου, αν και πέρασε ως επί το πλείστον τη φυλάκισή του σε δωμάτιο σουίτας στο αστυνομικό νοσοκομείο λόγω των υποτιθέμενων συνθηκών υγείας του.

Ο Somchai συνέχισε ότι ο Thaksin μπορεί πολύ πιθανό να δικαιούται αναστολή της θητείας του και αποφυλάκιση επειδή είναι άνω των 74 ετών, κάτι που πληροί τα κριτήρια 70 ετών.

Δήλωσε επίσης ότι μπορεί να επιτραπεί στον Ταχσίν να μείνει στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να φοράει βραχιόλια ηλεκτρονικής παρακολούθησης (EM). Ωστόσο, πιθανότατα θα του απαγορευόταν να φύγει από τη χώρα.

Απαντώντας στις εκκλήσεις να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για την ασθένεια του Ταξίν, ορισμένοι νομικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι η ενέργεια θα μπορούσε να συνιστά παραβίαση της Νόμος για την Εθνική Ασφάλεια Υγείας, το οποίο απαγορεύει στους γιατρούς να αποκαλύπτουν την κατάσταση της υγείας των ασθενών χωρίς συγκατάθεση.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφειτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.