Η Ταϊλανδική FDA επιβεβαιώνει την ασφάλεια των εισαγόμενων ιαπωνικών θαλασσινών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διαβεβαίωσε τους καταναλωτές ότι τα θαλασσινά που εισάγονται από την Ιαπωνία παραμένουν ασφαλή για κατανάλωση, μετά από αυστηρές δοκιμές για ραδιενέργεια. Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω διεθνών ανησυχιών για την απελευθέρωση επεξεργασμένου νερού από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ο οποίος καταστράφηκε από τσουνάμι το 2011.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του FDA, Lertchai Lertvut, έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας από τότε που το εργοστάσιο της Φουκουσίμα άρχισε να απελευθερώνει επεξεργασμένο ραδιενεργό νερό στον Ειρηνικό Ωκεανό στις 24 Αυγούστου. θαλασσινά, συμπεριλαμβανομένων των καλαμαριών, των μαλακίων και των καβουριών, για ανάλυση της περιεκτικότητάς τους σε καίσιο-75 και καίσιο-134.

Ο Λερτσάι είπε ότι τα αποτελέσματα από τα 42 από τα 73 δείγματα που αναλύθηκαν μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει ραδιενεργά ίχνη που υπερβαίνουν τα διεθνή πρότυπα, ενώ η ανάλυση των υπόλοιπων 33 δειγμάτων είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του FDA διαβεβαίωσε το κοινό ότι σε περίπτωση που εντοπιστούν δείγματα μολυσμένα με ραδιενέργεια, τα επηρεαζόμενα αποθέματα θαλασσινών θα καταστραφούν και η εισαγωγή θα ανασταλεί αμέσως. Πρόσθεσε ότι η FDA έχει λάβει ολοκληρωμένα μέτρα για να διασφαλίσει ότι όλα τα εισαγόμενα θαλασσινά παραμένουν απαλλαγμένα από ραδιενεργή μόλυνση.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.