Οι νομοθέτες θα ανανεώσουν την ώθηση για αυστηροποίηση της χρήσης κάνναβης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Το Κοινοβούλιο θα ανανεώσει την ώθηση για έναν γενικό νόμο για τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς και ερευνητικούς σκοπούς, περισσότερο από ένα χρόνο μετά τη νομιμοποίηση του βοτάνου.

Πέρυσι, η Ταϊλάνδη έγινε η πρώτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία που αποποινικοποίησε την κάνναβη, αλλά ελλείψει συγκεκριμένων μέτρων, η κυβέρνηση χρειάστηκε να εκδώσει κανόνες για να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη χρήση της, ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών.

Ο νέος νόμος θα στοχεύει σε μια βιομηχανία που προβλέπεται να έχει αξία έως και 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια, με καταστήματα κάνναβης να έχουν αναδυθεί σε όλη την πρωτεύουσα Μπανγκόκ και τουριστικά hot spots, όπως το θέρετρο Phuket.

Ο Saritpong Kiewkong του κόμματος Bhumjaithai, το οποίο πρωτοστάτησε στην αποποινικοποίηση και είναι τώρα το δεύτερο μεγαλύτερο συστατικό της κυβέρνησης συνασπισμού των 11 κομμάτων της Ταϊλάνδης, δήλωσε: «Η κάνναβη θα είναι –διπλή υπογράμμιση– για ιατρικούς σκοπούς και έρευνα».

Ο νομοθέτης είπε στους δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο ότι «δεν υπάρχει πολιτική για ψυχαγωγική χρήση», προσθέτοντας ότι τέτοια μέτρα δεν εξετάζονται ακόμη.

Το σχέδιο νόμου, το οποίο ενοποιεί μέτρα κατά της δημόσιας χρήσης στα οποία βασίζεται τώρα η κυβέρνηση για να περιορίσει την ανάρμοστη συμπεριφορά, αναμένεται να χρειαστεί ένα χρόνο για να οριστικοποιηθεί και να ψηφιστεί.

Καλύπτει τις άδειες για την καλλιέργεια φυτών, τις πωλήσεις και τη διανομή, καθώς και αυστηρότερα μέτρα κατά των πωλήσεων σε ναούς, σχολεία και λούνα παρκ.

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin δήλωσε προηγουμένως ότι υποστηρίζει μόνο ιατρική και όχι ψυχαγωγική χρήση κάνναβης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin ανακοίνωσε τη φιλοδοξία του να βάλει τέλος στην ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας στην Ταϊλάνδη σε έξι μήνες, υποσχόμενος τροποποιήσεις νόμου και αυστηρότερους περιορισμούς στην πώληση του φυτού για να διασφαλιστεί ότι χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.