Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Ο Πρωθυπουργός ορκίζεται να τερματίσει την ψυχαγωγική κάνναβη και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, έως Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Πολ. Ο συνταγματάρχης Phakpoom Phisamai, ένα από τα κορυφαία μέλη της ερευνητικής ομάδας για την πρόσφατη υπόθεση «Kamnan Nok», ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το σοκαριστικό και καταθλιπτικό περιστατικό που συνέβη στους συναδέλφους του. Πολλοί αξιωματικοί επηρεάστηκαν από την κοινωνική κριτική για όσα συνέβησαν μετά το περιστατικό.

2. Η πολιτική της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης για δωρεάν βίζα για Κινέζους και Καζακστάν τουρίστες εγκρίθηκε στη Βασιλική Εφημερίδα και δημοσιεύτηκε την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου.

Οι τουρίστες από τις αναφερόμενες χώρες θα εξαιρούνται από τις αιτήσεις βίζας και θα επιτρέπεται να μείνουν εντός του βασιλείου της Ταϊλάνδης για περίοδο που δεν υπερβαίνει τις τριάντα ημέρες, ως ειδική περίπτωση.

3. Οι αρχές επιβολής του νόμου της Ταϊλάνδης στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 επέκτεινε τις επιχειρήσεις για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των ιδιοκτητών αυτού που η αστυνομία της Ταϊλάνδης αποκάλεσε έναν διαβόητο ιστότοπο για το σεξουαλικό εμπόριο «Absolute-Angels-Bangkok.com.

Ο ιστότοπος είχε καταταχθεί στην πρώτη θέση στο Google και έκλεισε πρόσφατα από τις αρχές.

4. Ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin ανακοίνωσε τη φιλοδοξία του να βάλει τέλος στην ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας στην Ταϊλάνδη σε έξι μήνες, υποσχόμενος τροποποιήσεις νόμου και αυστηρότερους περιορισμούς στην πώληση του φυτού για να διασφαλιστεί ότι χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς.

Ο Srettha τόνισε στα μέσα ενημέρωσης που εδρεύουν στις ΗΠΑ: «Οι νόμοι για τη μαριχουάνα πρέπει να ξαναγραφτούν ώστε να επιτρέπεται αποκλειστικά η ιατρική χρήση. Το φυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς.»

5. Ο Chaitawat Tulathon, 44 ετών, ψηφίστηκε ως ο νέος ηγέτης του Κόμματος Move Forward μετά τον χαρισματικό και δημοφιλή, αλλά μαστιζόμενο από διαμάχες και νομικές προκλήσεις, ο Pita παραιτήθηκε από τη θέση του.

Ο Πίτα, εν τω μεταξύ, θα γίνει σύμβουλος του Κόμματος Move Forward, ενώ συνεχίζει να παλεύει για νομικές προκλήσεις της υποτιθέμενης συμμετοχής στα ΜΜΕ που τον απέκλεισαν για τη θέση του Πρωθυπουργού.

6. Ορισμένοι νομικοί εμπειρογνώμονες της Ταϊλάνδης είπαν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών συνθηκών υγείας ενός πρώην πρωθυπουργού, του Ταξίν Σιναουάτρα, θα μπορούσε να συνιστά παραβίαση του Νόμου για την Εθνική Ασφάλεια Υγείας.

Ακτιβιστές στην Ταϊλάνδη συνεχίζουν να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται για το απόρρητο σε αυτή την περίπτωση, αλλά για την ισότητα και δικαιοσύνη ότι οι πληροφορίες πρέπει να αποκαλυφθούν.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.