Η Ταϊλάνδη κατετάγη 10η στην Ασία-Ειρηνικό για την παγκόσμια κατάταξη ταλέντων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Ταϊλάνδη έχει εξασφαλίσει τη 10η θέση στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με την Παγκόσμια Κατάταξη Ταλέντου του 2023 (WTR) από το Διεθνές Ινστιτούτο Ανάπτυξης Διαχείρισης (IMD).

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκδοση WTR του 2023 που δημοσιεύτηκε από την IMD, η Ταϊλάνδη κατατάσσεται στη 10η θέση μεταξύ αυτών στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού (APAC) και στην 45η συνολικά από 64 χώρες που αξιολογήθηκαν στο WTR. Η χώρα κατέχει επίσης την 29η θέση παγκοσμίως στον τομέα της προσφυγής, ο οποίος αξιολογεί την ικανότητα προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων τόσο από τις διεθνείς όσο και από τις εγχώριες αγορές.

Παρά τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο τοπίο ανταγωνιστικότητας ταλέντων, η Ελβετία έχει διατηρήσει την πρώτη της θέση στο WTR του 2023, ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο και την Ισλανδία. Εν τω μεταξύ, η Σιγκαπούρη είναι η μόνη ασιατική χώρα στην πρώτη δεκάδα, καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση.

Η έκδοση του 2023 μελέτησε 64 οικονομίες ποσοτικοποιώντας 31 κριτήρια που περιλαμβάνουν τόσο σκληρά δεδομένα όσο και απαντήσεις σε έρευνες από στελέχη, αντανακλώντας την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα ταλέντων κάθε οικονομίας. Στη συνέχεια, κάθε κριτήριο οργανώθηκε σε τρεις παράγοντες: Επένδυση και ανάπτυξη, που λαμβάνει υπόψη τους εγχώριους πόρους που δεσμεύονται για την ανάπτυξη εγχώριων ταλέντων. Έκκληση, η οποία αξιολογεί την ικανότητα προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων τόσο από τις διεθνείς όσο και από τις εγχώριες αγορές. και Ετοιμότητα, που ποσοτικοποιεί την ποιότητα των διαθέσιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων στη δεξαμενή ταλέντων.

Η μελέτη δείχνει ότι οι περισσότερες περιφέρειες δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα ανταγωνιστικότητας ταλέντων. Δείχνει επίσης ότι καθώς οι οικονομίες γίνονται πιο προσανατολισμένες στις υπηρεσίες, η φυσική παρουσία των εργαζομένων στη χώρα των εργοδοτών τους δεν χρειάζεται πλέον.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.