Νομικοί εμπειρογνώμονες της Ταϊλάνδης ισχυρίζονται ότι η αποκάλυψη της κατάστασης υγείας του Thaksin παραβιάζει τους νόμους περί απορρήτου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Sanook

Εθνική -

Ορισμένοι νομικοί εμπειρογνώμονες της Ταϊλάνδης είπαν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών συνθηκών υγείας ενός πρώην πρωθυπουργού, του Ταξίν Σιναουάτρα, θα μπορούσε να συνιστά παραβίαση του Νόμου για την Εθνική Ασφάλεια Υγείας.

Η προειδοποίηση ήρθε ως απάντηση σε πρόσφατη κλήση του Ένωση Φοιτητών και Ανθρώπων για τη Μεταρρύθμιση της Ταϊλάνδης (SNT)., το οποίο απαίτησε τη λεπτομερή αποκάλυψη της τρέχουσας κατάστασης υγείας του Ταξίν καθώς η παραμονή του σε νοσοκομείο έναντι φυλακής συμπληρώθηκε πρόσφατα ένας μήνας την περασμένη εβδομάδα.

Το SNT δήλωσε ότι ήθελε οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο της Αστυνομίας να δώσουν διευκρινίσεις σχετικά με την ασθένεια του Ταξίν για να διασφαλίσουν ότι δεν λάμβανε κανένα προνόμιο για την παραμονή του σε νοσοκομείο αντί για φυλακή.

Ωστόσο, ορισμένοι νομικοί εμπειρογνώμονες της Ταϊλάνδης προειδοποίησαν ενάντια σε μια τέτοια ενέργεια, λέγοντας ότι οι γιατροί υποχρεούνται από το νόμο να διατηρούν εμπιστευτικές τις πληροφορίες των ασθενών, όπως ορίζεται στον Νόμο για την Εθνική Υγεία του 2007 και τον Νόμο περί Ιατρικού Επαγγέλματος του 1982.

Είπαν ότι οι κρατούμενοι θεωρούνται τακτικοί ασθενείς όταν αναζητούν ιατρική βοήθεια. Προκειμένου να αποκαλυφθεί η κατάσταση της υγείας τους στο κοινό, οι κρατούμενοι πρέπει πρώτα να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους.

Επάνω σε Η πρώτη μέρα φυλάκιση του Τακσίν στις φυλακές της Μπανγκόκ, αναφέρθηκε ότι είχε πέντε ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου ισχαιμικού καρδιακού μυός, χρόνιας πνευμονικής φλεγμονής, υψηλής αρτηριακής πίεσης, εκφυλισμένης σπονδυλικής στήλης και μη φυσιολογικής στάσης του σώματος.

Η κόρη του, Paetongtarn Shinawatra, αποκάλυψε επίσης στα social media ότι ο Thaksin είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, δεν ανέφερε σε τι χρησιμεύει.

Λόγω της χειρουργικής επέμβασης, οι γιατροί επέτρεψαν στον Ταξίν να συνεχίσει τη θεραπεία στο νοσοκομείο. Εάν η παραμονή του υπερβαίνει τις 60 ημέρες, απαιτείται έγκριση από τον μόνιμο γραμματέα Δικαιοσύνης και εάν υπερβαίνει τις 120 ημέρες, θα πρέπει να επικυρωθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφή
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.