Ο Chaitawat ψηφίστηκε ως ηγέτης του κόμματος New Move Forward στην Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη -

Ο Chaitawat Tulathon, 44 ετών, ψηφίστηκε ως ο νέος ηγέτης του Κόμματος Move Forward μετά τον χαρισματικό και δημοφιλή, αλλά μαστιζόμενο από διαμάχες και νομικές προκλήσεις, ο Pita παραιτήθηκε από τη θέση του.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Ο Pita Limjaroenrat παραιτήθηκε από τη θέση του ως ηγέτης του Κόμματος Move Forward, ανοίγοντας τον δρόμο για έναν νέο ηγέτη που θα αναλάβει το ρόλο του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Τώρα για την ενημέρωση:

Η ψηφοφορία έγινε στη συνεδρίαση του κόμματος το Σάββατο (23 Σεπτεμβρίουrd) πρωί. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι 330 ψήφοι υπέρ και 5 κατά.

Chaitawat, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του προοδευτικού κόμματος, δήλωσε σε μια ανάρτηση στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, ότι ευχαριστεί όλους για την ενθάρρυνση και την υποστήριξη αλλά αισθάνεται επίσης ότι η αλλαγή είναι μόνο προσωρινή καθώς η Πίτα αντιμετωπίζει πολλαπλές νομικές προκλήσεις. Ο Chaitawat δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία ενός κοάλα με γυαλιά, το οποίο έχει γίνει ένα είδος αγαπημένου συμβόλου του και των υποστηρικτών του.

Ο Πίτα, εν τω μεταξύ, θα γίνει σύμβουλος του Κόμματος Move Forward, ενώ συνεχίζει να παλεύει για νομικές προκλήσεις της υποτιθέμενης συμμετοχής στα ΜΜΕ που τον απέκλεισαν για τη θέση του Πρωθυπουργού. Το Κόμμα Move Forward κέρδισε τη λαϊκή ψήφο στις προηγούμενες εκλογές στην Ταϊλάνδη, αλλά λόγω μιας σειράς νομικών προκλήσεων και αντίθεσης από τους Ταϊλανδούς γερουσιαστές, κυρίως λόγω της στάσης των κομμάτων σχετικά με τη μεταρρύθμιση των νόμων γύρω από το Lese Majeste, το κόμμα τελικά έδωσε τη θέση του στον σημερινό πρωθυπουργό Srettha Thavisin του Pheu Thai.

Ο Chaitawat έχει τη φήμη μεταξύ των υποστηρικτών του ότι εκφωνεί παθιασμένους, στοχαστικούς και λογικούς λόγους και είναι συχνά το δημόσιο πρόσωπο του Κόμματος Move Forward τις τελευταίες εβδομάδες και τη θέση τους ως εξέχουσας αντιπολίτευσης στην τρέχουσα κυβέρνηση της Ταϊλάνδης. Αν και ορισμένοι επικριτές λένε ότι του λείπει το χάρισμα του Πίτα, οι γνώσεις, η ιδεολογία και η κατανόηση του νόμου και της πολιτικής της Ταϊλάνδης τον βοήθησαν να αναδειχθεί ως ο νέος επίσημος ηγέτης του κόμματος. Είναι παθιασμένος υποστηρικτής της μοναρχίας και της στρατιωτικής μεταρρύθμισης και πιθανότατα δεν θα κερδίσει νέους υποστηρικτές ή θαυμαστές στα δεξιά και πολιτικά κόμματα που υποστηρίζονται από τον στρατό.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.