Η αύξηση των κρουσμάτων γρίπης προτρέπει τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι αναφορές υγείας έχουν δείξει ότι ο αριθμός των ασθενών με γρίπη τριπλασιάστηκε πρόσφατα, με τα μικρά παιδιά στα σχολεία να χαρακτηρίζονται ως ομάδα υψηλού κινδύνου. Για την καταπολέμηση της έκρηξης, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας έδωσε εντολή στα νοσοκομεία να προετοιμαστούν για ενδεχόμενο ξέσπασμα και έχει στείλει επιδημιολογικές ομάδες σε κοινότητες που διατρέχουν κίνδυνο.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Τσόλναν Σρίκαεβ δήλωσε ότι τα τελευταία στοιχεία κατέγραψαν 138,766 επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης. Παρά το χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας μόνο δύο καταγεγραμμένων θανάτων, οι αρχές εντείνουν τις προετοιμασίες σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το ξέσπασμα είναι κυρίως του στελέχους A/H1N1. Στοιχεία από το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων αποκάλυψαν ότι ένα σχολείο στην επαρχία Lamphun είχε 101 μαθητές που εμφάνιζαν συμπτώματα γρίπης σε μια περίοδο μιας εβδομάδας από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Από τα πέντε δείγματα που δοκιμάστηκαν, τέσσερα επιβεβαιώθηκαν ως γρίπη τύπου Α. Σε απάντηση, οι επιδημιολογικές ομάδες επικεντρώνονται στα σχολεία, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλού κινδύνου, και τα νοσοκομεία ετοιμάζονται να προσφέρουν προληπτικούς εμβολιασμούς κατά της γρίπης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.