Το Phat Kaphrao στέφθηκε το καλύτερο Stir-Fry στον κόσμο

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Το TasteAtlas.com αποκάλυψε ότι το αγαπημένο πιάτο street food της Ταϊλάνδης, το Phat Kaphrao, έχει διεκδικήσει την πρώτη θέση στη λίστα των πολυπόθητων «Best Stir-Fries in the World 2023», ενισχύοντας τη δημοτικότητα του μενού με μια αξιοσημείωτη βαθμολογία 4.8 από 5.

Ο παγκοσμίου φήμης ιστότοπος γαστρονομικής κατάταξης τοποθέτησε ένα άλλο φαβορί της Ταϊλάνδης, το Pad Thai, στην αξιοσέβαστη 8η θέση, εξασφαλίζοντας βαθμολογία 4.4. Ο Νοτιοκορεάτης Dak Galbi κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα με εντυπωσιακό σκορ 4.7.

Άλλα πιάτα της Ταϊλάνδης που μπήκαν στη λίστα των Top 50 ήταν το Phat Si-io με βαθμολογία 4.3, το Khua Kling με βαθμολογία 4.2 και το τηγανητό κοτόπουλο με καρύδια κάσιους στο 3.7.

Το TasteAtlas.com, το οποίο διαθέτει συνταγές και κριτικές τροφίμων από κριτικούς σε όλο τον κόσμο, επαίνεσε το Phat Kaphrao για τις εξαιρετικές του ιδιότητες. Ο ιστότοπος τόνισε ότι το Phat Kaphrao, που χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό κιμά ή θαλασσινών με ιερό βασιλικό, ασκαλώνια, σκόρδο και πιπεριές τσίλι, ενισχύεται περαιτέρω με σάλτσα σόγιας, ζάχαρη και σάλτσα ψαριού.

Το Phat Kaphrao σερβίρεται συνήθως με ρύζι, ένα τηγανητό αυγό και μια πλευρά σάλτσας ψαριού, δημιουργώντας ένα μείγμα γεύσεων και υφών που έχουν γοητεύσει τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.