Η Ταϊλάνδη και το Λάος διεξάγουν συνομιλίες για συνεργασία για την ενίσχυση του τουρισμού

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η Ταϊλάνδη και το Λάος έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας, καθώς διερευνούν μέτρα για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή.

Σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Loei της Ταϊλάνδης, αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τη συνδεσιμότητα των τουριστικών διαδρομών και να επισπεύσουν την κατασκευή μιας δεύτερης γέφυρας φιλίας Ταϊλάνδης-Λάο στην περιοχή Pak Chom.

Κατά τη διάρκεια της 20ης συνάντησης για την ασφάλεια των συνόρων Ταϊλάνδης-Λάο, συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως η προώθηση του τουρισμού, οι πολιτιστικές ανταλλαγές και η οικονομική, κοινωνική και συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας.

Ως μέρος αυτών των προσπαθειών, η Ταϊλάνδη ενέκρινε πρόσφατα μια πολιτική ελεύθερης βίζας για Κινέζους τουρίστες, ωθώντας το Λάος να εξετάσει την ανάπτυξη της συνοριακής πόλης Muen στη Βιεντιάν για να καλύψει την αυξανόμενη εισροή Κινέζων επισκεπτών που ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη, με δυνατότητα παράτασης ταξίδια στο Λάος.

Η εγγύτητα της πόλης Muen στην περιοχή Pak Chom στο Λάος την τοποθετεί ως πιθανή πύλη για τη σύνδεση δημοφιλών αξιοθέατων τόσο στο Loei όσο και στο Vientiane. Σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση του προσωρινού σημείου ελέγχου του Λάος σε μόνιμο, επιτρέποντας ομαλότερη διέλευση των συνόρων και βελτιωμένη προσβασιμότητα.

Ο Loei έχει επίσης φιλόδοξα σχέδια να κατασκευάσει μια δεύτερη γέφυρα φιλίας Ταϊλάνδης-Λάο στην περιοχή Pak Chom. Αυτό το έργο υποδομής αναμένεται να έχει εκτεταμένα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της τόνωσης του τουρισμού, του εμπορίου, των επενδύσεων και της υλικοτεχνικής αποτελεσματικότητας. Η πρώτη γέφυρα φιλίας Ταϊλάνδης-Λάο στο Loei συνδέει ήδη την περιοχή Tha Li στο Loei με την πόλη Kenethao στο Λάος.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.