Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Εγκρίθηκε η απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για Κινέζους τουρίστες και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, έως Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!
  1. Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin παρουσίασε τις νέες πολιτικές της κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο στις 11 Σεπτεμβρίου, χωρίζοντάς τις σε ένα σχέδιο δύο φάσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων της Ταϊλάνδης που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση.
  2. Ο διοικητής ενός δολοφονημένου αστυνομικού της εθνικής οδού, Πολ. Ο Ταγματάρχης Sivakorn Saibua, φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε και να αυτοκτονήσει σε μια ιδιωτική κατοικία στην επαρχία Pathum Thani, αφού κατηγορήθηκε ότι κάλεσε τον νεκρό πλέον Pol Maj Sivakorn για να παραστεί στο δείπνο του υπόπτου.

Οικογένεια, συγγενείς και συνάδελφοι από την αστυνομική δύναμη της Ταϊλάνδης συγκεντρώθηκαν χθες στο Wat Phra Si Mahathat στην περιοχή Bang Khen της Μπανγκόκ για να πραγματοποιήσουν κηδεία για τον αείμνηστο αστυνομικό της εθνικής οδού, Pol. Ταγματάρχης Sivakorn Saibua, ο οποίος πυροβολήθηκε από ένοπλη αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί με παράνομο αίτημα προαγωγής σταδιοδρομίας από έναν αξιωματούχο του χωριού.

Η υπόθεση συνεχίζει να γοητεύει ιδιαίτερα τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης.

3. Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε επίσημα την απαλλαγή από τη βίζα στους Κινέζους τουρίστες μαζί με τους Καζακστάνους σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου, καθώς και μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin.

Η Ταϊλάνδη μπορεί να αντιμετωπίσει μια δύσκολη μάχη για την επίτευξη της επιθυμητής εισροής αφίξεων από την κινεζική ηπειρωτική χώρα μέσω του επικείμενου καθεστώτος χωρίς βίζα, κυρίως λόγω πολλών παραγόντων.

Η απαλλαγή που επιτρέπει σε Κινέζους τουρίστες και Καζακστάν τουρίστες να επιστρέψουν στην Ταϊλάνδη με περιορισμένη γραφειοκρατία ξεκινά σε λίγες μέρες.

4. Ένας οδηγός του Grab τραυματίστηκε σοβαρά από τραύματα από σφαίρες μετά από πυροβολισμό ενός οδηγού μίνι βαν στο διεθνές αεροδρόμιο Samui.

Τα επεισόδια μεταξύ οδηγών ταξί εφαρμογών για κινητά και «παραδοσιακών» οδηγών ταξί έχουν κλιμακωθεί σε ολόκληρη τη χώρα από το τέλος του Covid-19.

Ο Πίτα είπε στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι θα συνεχίσει να παίζει κρίσιμο ρόλο στο κόμμα Move Forward, ωστόσο.
Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.