Ο νέος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης λέει ότι «δεν συμφωνεί» με την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης

Ταϊλάνδη -

Ο νέος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την ψυχαγωγική χρήση και τις πωλήσεις κάνναβης, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ένα εξέχον ταϊλανδικό μέσο ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός Srettha είπε στο δημοφιλές ταϊλανδικό μέσο ενημέρωσης The Standard τη γνώμη του το απόγευμα της Παρασκευής (15 Σεπτεμβρίουth) όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε αν συμφωνεί με την τρέχουσα πολιτική για την κάνναβη για τη «δωρεάν» μαριχουάνα. Ο δημοσιογράφος αναφερόταν στην αποποινικοποίηση της κάνναβης τον Ιούνιο του 2022, όπου έκτοτε έχουν ανοίξει χιλιάδες ιατρεία, καφετέριες και καταστήματα μαριχουάνας σε όλη την Ταϊλάνδη, ειδικά σε τουριστικές περιοχές όπως το Πουκέτ και η Πατάγια. Το σχέδιο πρωτοστάτησε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών, Anutin Charnvirakul, αρχηγό του κόμματος Bhumjaithai. Το αρχικό σχέδιο του Anutin ήταν να ψηφίσει κανονισμούς και νόμους γύρω από τη χρήση του φυτού, αλλά αυτό έχει καθυστερήσει έκτοτε από έντονες συζητήσεις μεταξύ πολιτικών, πολλοί με πολικές αντίθετες απόψεις σχετικά με την κάνναβη. Εντελώς αντίθετες απόψεις, όπως αυτές ορισμένων που υποστηρίζουν την πλήρη ψυχαγωγική χρήση και εκείνων που ζητούν την επαναποινικοποίηση του φυτού, έχουν οδηγήσει σε έντονες και μερικές φορές συναισθηματικές διαφωνίες και ως αποτέλεσμα το εργοστάσιο παραμένει σε γκρίζο καθεστώς νομικά, αλλά φαρμακεία και καφετέριες Συνεχίστε να ανοίγετε σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτιούνται ποιο είναι το επόμενο βήμα, με τον τομέα να υπολογίζεται σε 1.2 δισεκατομμύρια μπατ στο εγγύς μέλλον και τη συνεχή ανάπτυξη.

Ο Srettha είπε απαντώντας στον δημοσιογράφο που ρώτησε τις απόψεις του: «Η κάνναβη είναι κατάλληλη και ωφέλιμη για ιατρική χρήση έχει γίνει πολύ σαφές και πρέπει να είμαστε δίκαιοι με τον ηγέτη του Κόμματος Bhumjaithai, ο οποίος έγινε τώρα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός μου και είναι επίσης υπουργός Εσωτερικών. Anutin Charnvirakul. Δεν έχει μιλήσει ποτέ μαζί μου για την πολιτική του για την κάνναβη και δεν μου ζήτησε ποτέ να βοηθήσω. Το Κόμμα Bhumjaithai στο σύνολό του δεν έχει μιλήσει ποτέ για αυτό και με εμένα. Ωστόσο, σεβόμαστε πλήρως ο ένας τον άλλον».

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε επίσης ότι η νόμιμη πολιτική κάνναβης ήταν η κύρια πολιτική του κόμματος Bhumjaithai, αλλά ανέφερε το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ήταν εναντίον της για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της ανησυχίας για την επίδραση του φυτού στη νεολαία. Ο Srettha δήλωσε ότι δεν υποστήριξε τη χρήση μαριχουάνας για τη νεολαία.

Ο Srettha πρόσθεσε ότι τα παράνομα ναρκωτικά είναι ένα από τα κύρια προβλήματα της Ταϊλάνδης και λιγότεροι άνθρωποι μιλούν για προβλήματα παράνομων ναρκωτικών. Εν τω μεταξύ, στις επαρχίες της υπαίθρου, τα παράνομα ναρκωτικά είναι ένα από τα κύρια προβλήματα μαζί με το κόστος ζωής, είπε ο Σρέθα. Το TPN σημειώνει ότι η μεθαμφεταμίνη, και όχι η μαριχουάνα, ήταν το κύριο ζήτημα που επισημάνθηκε από τις περισσότερες αρχές επιβολής του νόμου ως πρόκληση προβλημάτων, αν και ορισμένοι πολιτικοί και άτομα έχουν ισχυριστεί ότι η κάνναβη θα μπορούσε να είναι μια πύλη για ναρκωτικά για πιο σκληρά και πιο προβληματικά ναρκωτικά και γι' αυτό θα έπρεπε να είναι απαγορεύεται για ψυχαγωγική χρήση.

Ο Srettha είπε ότι δεν συμφωνεί με την ψυχαγωγική κάνναβη και η κυβερνητική πολιτική του θα είναι να επιδιώκει μόνο ιατρική χρήση. Το πώς συμβαίνει αυτό με περίπου 14,000 και αυξανόμενα ιατρεία που ανοίγουν τώρα στην Ταϊλάνδη και μια αυξανόμενη τουριστική αγορά για κάνναβη είναι το εικασία του καθενός.

Πρόσφατη αγωγή κατά της νομιμοποίησης της κάνναβης στην Ταϊλάνδη από τον εξέχοντα γιατρό κατά της κάνναβης Smith Srisont απορρίφθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το ανώτατο δικαστήριο της Ταϊλάνδης, εξοργίζοντας τους αντιπάλους της νομιμοποίησης της κάνναβης, αλλά ευχαριστώντας πολλούς υποστηρικτές.

Εν τω μεταξύ, Ο Anutin Charnvirakul είπε επίσης ότι η πολιτική του είναι μόνο η φαρμακευτική χρήση της κάνναβης αλλά έχει επίσης ισχυριστεί στο παρελθόν ότι κάθε κατάστημα κάνναβης στην Ταϊλάνδη παρέχει μόνο ιατρική χρήση επί του παρόντος. Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου επί τόπου διαφωνούν, υποστηρίζοντας ότι η ψυχαγωγική χρήση είναι ανεξέλεγκτη.

Αυτό φυσικά θέτει το ερώτημα τι ακριβώς είναι η «ιατρική χρήση» της κάνναβης, με ορισμένους υποστηρικτές να υποστηρίζουν ότι η χρήση κάνναβης για άγχος, υψηλή αρτηριακή πίεση, πόνους στην πλάτη, πονοκεφάλους, αϋπνία, άγχος και άλλα σχετικά ασήμαντα ζητήματα υγείας θα ήταν έγκυρος ιατρικός λόγος.

Προς το παρόν, η βιομηχανία κάνναβης της Ταϊλάνδης και οι χρήστες μπορούν μόνο να περιμένουν και να δουν τι θα συμβεί στο μέλλον. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, η νέα κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει δεσμευτεί να μην επαναχαρακτηρίσει την κάνναβη ως παράνομο ναρκωτικό και να επιφέρει αυστηρή φυλάκιση και πρόστιμα για χρήση, οπότε παραμένει αβέβαιο πώς θα ρυθμίσει τη βιομηχανία ενώ υποτίθεται ότι θα αποτρέψει την ψυχαγωγική χρήση.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.