Ο ηγέτης του Move Forward Pita παραιτείται

Εθνική -

Ο Pita Limjaroenrat παραιτήθηκε από τη θέση του ως ηγέτης του Κόμματος Move Forward, ανοίγοντας τον δρόμο για έναν νέο ηγέτη που θα αναλάβει το ρόλο του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το σύνταγμα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι βουλευτής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, που είναι το Κόμμα Κίνησης Εμπρός, αφού έχει 151 βουλευτές.

Ωστόσο, η ιδιότητα του Πίτα ως βουλευτή έχει τεθεί σε αναμονή προς το παρόν. εκκρεμεί απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεσή του σχετικά με τη συμμετοχή στα ΜΜΕ.

Ο Πίτα τόνισε στο Facebook ότι πήρε αυτή την απόφαση μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις με στελέχη και βουλευτές του κόμματος. Αναγνωρίζουν συλλογικά τη ζωτική σημασία του ρόλου του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο κοινοβουλευτικό σύστημα. Αυτός ο ρόλος είναι κρίσιμος για την αποτελεσματική κυβερνητική εποπτεία και την υποστήριξη των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, είπε ο Πίτα. Ωστόσο, θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στο κόμμα.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/