Το Υπουργείο Παιδείας θα επαναφέρει την πρωτοβουλία «Ένας μαθητής, ένα tablet».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να αναβιώσει την πρωτοβουλία «ένας μαθητής, ένα tablet» που ξεκίνησε αρχικά πριν από μια δεκαετία για να παρέχει σε κάθε μαθητή και δάσκαλο σε όλη τη χώρα μια συσκευή tablet.

Ανακοινώνοντας το σχέδιο, ο υπουργός Παιδείας Pol Gen Permpoon Chidchob είπε ότι η πρωτοβουλία επιδιώκει να προωθήσει τις ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες και να βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης στους μαθητές της Ταϊλάνδης.

Ο Pol Gen Permpoon περιέγραψε πρόσθετους στόχους, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του φόρτου εργασίας των δασκάλων και του εκπαιδευτικού προσωπικού με τον εξορθολογισμό της διαδικασίας αξιολόγησης της ακαδημαϊκής τους επίδοσης, τη δυνατότητα να επιστρέψουν οικειοθελώς στις επαρχίες τους, την εξάλειψη της πρακτικής αγοράς θέσεων και την επίλυση ζητημάτων χρέους των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ελάφρυνση της οικονομικής επιβάρυνσης των μαθητών και στη μείωση των διαφορών στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Επί του παρόντος, οι αξιωματούχοι αξιολογούν το κόστος του προγράμματος, εξετάζοντας επιλογές όπως η χρήση του υπάρχοντος προϋπολογισμού, ο δανεισμός ή η ενοικίαση tablet, εάν είναι απαραίτητο.

Το πρόγραμμα «ένας μαθητής, ένα tablet» προτάθηκε αρχικά από την κυβέρνηση της πρώην πρωθυπουργού Yingluck Shinawatra το 2011. Ξεκίνησε με τη διανομή tablet σε 860,000 μαθητές της Α΄ τάξης στα μέσα του 1, με προϋπολογισμό 2012 δισεκατομμυρίων μπατ. Παρά τον αρχικό σκεπτικισμό σχετικά με το κόστος και την πρακτικότητα, μια έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (NSO) μετά τον πρώτο χρόνο αποκάλυψε ότι τα tablet ήταν γενικά καλά αποδεκτά.

Οι δάσκαλοι τα βρήκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων. Ωστόσο, σχεδόν το 9% των δισκίων που παρέχονται αντιμετώπισαν προβλήματα υλικού, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το πρόγραμμα μετά το δεύτερο έτος του.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.