ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο ανακτημένος διακομιστής CCTV παρέχει ισχυρές αποδείξεις στην υπόθεση δολοφονίας της αστυνομίας της Ταϊλάνδης

Nakhon Pathom -

Οι ιατροδικαστές κατάφεραν να ανακτήσουν πλάνα από 13 από τις 15 κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε κατοικία αρχηγού υποσυνοικίας, όπου ένας αστυνομικός της Ταϊλάνδης φέρεται να σκοτώθηκε από το δεξί χέρι του αρχηγού επειδή αρνήθηκε να προωθήσει παράνομα τον συγγενή του.

Πρώτα η προηγούμενη ιστορία μας:

Ο διοικητής ενός δολοφονημένου αστυνομικού της εθνικής οδού, Πολ. Ο Ταγματάρχης Sivakorn Saibua, φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε και να αυτοκτονήσει σε μια ιδιωτική κατοικία στην επαρχία Pathum Thani, αφού κατηγορήθηκε ότι κάλεσε τον νεκρό πλέον Pol Maj Sivakorn για να παραστεί στο δείπνο του υπόπτου.

Τώρα για την ενημέρωση μας:

Ο εθνικός αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας Pol Gen Surachate Hakparn, την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, έδωσε συνέντευξη Τύπου για να αποκαλύψει την πρόοδο της έρευνας για τη δολοφονία του Pol Maj Sivakorn Saibua, ενός αστυνομικού του αυτοκινητόδρομου που πυροβολήθηκε από το δεξί χέρι ενός Ο επικεφαλής της υποπεριφέρειας με επιρροή, Praween Chanklai, γνωστός και ως "Kamnan Nok".

Ο Pol Gen Surachate είπε ότι έχουν βρεθεί νέα και ισχυρά στοιχεία στον ανακτηθέντα διακομιστή CCTV που πετάχτηκε στο κανάλι από το προσωπικό του Kamnan Nok σε μια προσπάθεια να καταστραφούν τα στοιχεία.

Οι εγκαταστάσεις του διοικητή της υποσυνοικίας φιλοξενούν 15 κάμερες CCTV, με 13 από αυτές να έχουν ήδη αποκατασταθεί.

Τα δεδομένα έδειξαν καθαρά οράματα και ήχο των προσκεκλημένων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια του δείπνου όπου σκοτώθηκε ο Pol Maj Sivakorn.

Ο Pol Gen Surachate είπε ότι το αποκατεστημένο βίντεο παρείχε χρήσιμες πληροφορίες για τη δολοφονία, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες στον Τύπο λόγω πιθανών επιπτώσεων στην έρευνα.

Αρχικά, όλοι οι αστυνομικοί που ήταν υπό κράτηση για την παρουσία τους στο πάρτι, αλλά δεν κατάφεραν να συλλάβουν τον ένοπλο, διαπιστώθηκε ότι είχαν προσκομίσει καταθέσεις που έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία του βίντεο.

Το βίντεο έδειξε επίσης ξεκάθαρα ότι ο Kamnan Nok ήταν αυτός που διέταξε τον πυροβολισμό, σύμφωνα με τον Pol Gen Surachate. Επιβεβαίωσε επίσης ότι ο δολοφόνος ήταν ο σωματοφύλακας του Kamnan Nok, Thananchai Manmak, ο οποίος πέθανε αφού πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς που συνέλαβαν.

Ο Pol Gen Surachate είπε ότι θα απαγγελθούν πρόσθετες κατηγορίες εναντίον των κρατουμένων αστυνομικών για ψευδείς δηλώσεις.

Άλλα σημαντικά θέματα που έπρεπε να διερευνηθούν περαιτέρω είναι οι οικονομικές διαδρομές του Kamnan Nok και οι προσφορές κατασκευαστικών έργων που έλαβε η κατασκευαστική εταιρεία του από το κράτος και το φορολογικό του ιστορικό, είπε ο αναπληρωτής αρχηγός της εθνικής αστυνομίας.

Εάν κριθεί ένοχος, ο Kamnan Nok θα κατηγορηθεί για ξέπλυμα χρήματος και τα περιουσιακά του στοιχεία θα κατασχεθούν.

Η αστυνομία ανακρίνει επίσης έναν σημαντικό μάρτυρα – έναν φρουρό ασφαλείας στο σπίτι του Kamnan Nok, ο οποίος εθεάθη να κρατά όπλο στην είσοδο των εγκαταστάσεων.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.