Το αεροδρόμιο του Τσιάνγκ Μάι σχεδιάζει επέκταση για να ενισχύσει την επιβατική ικανότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Το αεροδρόμιο του Τσιάνγκ Μάι ετοιμάζεται να αποκαλύψει το αναπτυξιακό του σχέδιο για την ενίσχυση της χωρητικότητας του αεροδρομίου και τη λήψη περισσότερων πτήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο διευθυντής του αεροδρομίου Chiang Mai Vijit Kaewsaitiam δήλωσε ότι το αεροδρόμιο θα κατασκευάσει έναν νέο τερματικό σταθμό ως μέρος του αναπτυξιακού του σχεδίου, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του αεροδρομίου από 8 εκατομμύρια σε περισσότερους από 16.5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Οι πτήσεις θα διπλασιαστούν επίσης σε έως και 30 πτήσεις την ώρα, ενώ οι ώρες λειτουργίας θα επεκταθούν για να διευκολυνθούν περισσότερες διεθνείς πτήσεις, ειδικά από την Ευρώπη.

Το έργο του τερματικού σταθμού είναι σύμφωνο με το στρατηγικό σχέδιο των αεροδρομίων της Ταϊλάνδης και το σχέδιο επαρχιακής ανάπτυξης για την επαρχία Τσιάνγκ Μάι. Η πρώτη φάση της κατασκευής του τερματικού σταθμού θα διαρκέσει τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, με τον τερματικό σταθμό να αναμένεται να λειτουργήσει έως το 2029.

Οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου αναμένεται να αναφέρουν λεπτομέρειες του σχεδίου ανάπτυξής του στον πρωθυπουργό Srettha Thavisin κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Chiang Mai αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο πρωθυπουργός έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί την επαρχία στις 15-17 Σεπτεμβρίου και θα συναντήσει τα στελέχη του αεροδρομίου για να συζητήσουν τα σχέδια επέκτασης του αεροδρομίου και τις επιπτώσεις που θα έχει στις γειτονικές κοινότητες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.