Είσοδος χωρίς βίζα της Ταϊλάνδης για Κινέζους τουρίστες που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν προκλήσεις

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη μπορεί να αντιμετωπίσει μια δύσκολη μάχη για την επίτευξη της επιθυμητής εισροής αφίξεων από την κινεζική ηπειρωτική χώρα μέσω του επικείμενου καθεστώτος χωρίς βίζα, κυρίως λόγω πολλών παραγόντων.

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) ανέφερε ότι η χωρητικότητα θέσεων για τις κινεζικές πτήσεις το τελευταίο τρίμηνο είναι περίπου 400,000 θέσεις, η οποία είναι 50% χαμηλότερη από τη χωρητικότητα κατά την ίδια περίοδο του 2019.

Αυτό είναι πιθανό να εμποδίσει το σχέδιο της Ταϊλάνδης να αυξήσει τον αριθμό των Κινέζων τουριστών σε 700,000 το μήνα μέσω μιας πολιτικής χωρίς βίζα, δήλωσε ο Sisdivachr Cheewarattanaporn, πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ταϊλάνδης.

Κατά συνέπεια, η επίτευξη του στόχου για το τέλος του έτους των 5 εκατομμυρίων τουριστών θα είναι πρόκληση, καθώς οι τρέχουσες μηνιαίες αφίξεις των 350,000 πρέπει πρακτικά να διπλασιαστούν, επεσήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Sisdivachr τόνισε ότι πολλοί Κινέζοι πολίτες έχουν αντιμετωπίσει προκλήσεις κατά την υποβολή αιτήσεων για διαβατήρια. Αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον εμπόδιο που η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει χωρίς τη βοήθεια του Πεκίνου.

Μια ευρέως διαδεδομένη ανησυχία για την ασφάλεια μεταξύ των Κινέζων ταξιδιωτών περιπλέκει επίσης περαιτέρω την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων για το σχέδιο χωρίς βίζα. Αυτές οι ανησυχίες προέρχονται από διάφορες ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν ευρέως στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, όπως οι κλοπές οργάνων.

Αν και η Ταϊλάνδη έχει σημειώσει κάποια πρόοδο προς τον στόχο των 5 εκατομμυρίων, με 2.28 εκατομμύρια αφίξεις να καταγράφονται μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 10ης Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η Το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για Κινέζους υπηκόους πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τις 25 Σεπτεμβρίου 2023 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Πολλοί τουριστικοί φορείς, ειδικά στο Πουκέτ, έχουν μετατοπίσει την ελπίδα τους στους Καζακστάν τουρίστες, οι οποίοι θα επωφεληθούν επίσης από αυτό.

Το TAT αναμένει ότι η Ταϊλάνδη θα δεχθεί φέτος ένα ρεκόρ 180,000-200,000 Καζάκων τουριστών.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης στο Αεροδρόμιο του Πουκέτ, παρατηρήθηκε αύξηση 580% στους επισκέπτες από το Καζακστάν, φτάνοντας τους 76,421 κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο Siripakorn Cheawsamoot, αναπληρωτής κυβερνήτης της TAT για την Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Αμερική, είπε ότι οι Καζακοί τουρίστες είχαν κατά μέσο όρο 4,365 μπατ ανά άτομο την ημέρα και μέση διάρκεια παραμονής 14 ημέρες, διαθέτοντας μεγάλες δυνατότητες.

Αντιπροσωπεύουν επίσης την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για την Ταϊλάνδη, καθώς τείνουν να επισκέπτονται όχι μόνο το χειμώνα αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των αφίξεων στο Καζακστάν ήταν 108,636, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από 56,000 το 2019.

Ο κ. Siripakorn ανέφερε, «Το καθεστώς χωρίς βίζα είναι πιθανό να ενθαρρύνει τους Καζακστάν τουρίστες να παρατείνουν τη διαμονή τους, ιδιαίτερα κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο, όταν τα αεροπορικά εισιτήρια τείνουν να είναι υψηλά».

Ανέφερε επίσης ότι οι προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Ταϊλάνδης και Καζακστάν θα αυξηθούν σε 14 την εβδομάδα από τον Οκτώβριο, ομοιόμορφα κατανεμημένες μεταξύ Μπανγκόκ και Πουκέτ.

Επιπλέον, προέβλεψε ότι το Πουκέτ θα έχει επιπλέον 10 ναυλωμένες πτήσεις την εβδομάδα από πόλεις πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στο Καζακστάν.

Αρχικό άρθρο: Μπανγκόκ Δημοσίευση

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφειτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.