Ο πρωθυπουργός ζητά διεξοδική έρευνα για τον πυροβολισμό βετεράνου αστυνομικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ΝΝΤ) – Η πρωθυπουργός Σρέθα Ταβίσιν εξέφρασε τη βαθιά λύπη της για τον θανατηφόρο πυροβολισμό ενός βετεράνου αστυνομικού σε κατοικία τοπικής προσωπικότητας με επιρροή στο Νακόν Πάθομ.

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του δεν αποδοκιμάζει την πρακτική αγοράς ή πώλησης επίσημων θέσεων, ως απάντηση στις εικασίες ότι το περιστατικό μπορεί να σχετίζεται με συγκρούσεις για τέτοιους διορισμούς.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ενός γεύματος που παρατέθηκε στο σπίτι του αρχηγού της υποπεριφέρειας Takong στην πρωτεύουσα του Nakhon Pathom. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και αρκετοί τοπικοί αστυνομικοί.

Ο Αναπληρωτής Επίτροπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, Pol Gen Surachate Hakparn, αποκάλυψε ότι ο τόπος του εγκλήματος είχε παραβιαστεί, μεταξύ άλλων μέσω της απενεργοποίησης των καμερών CCTV, της αφαίρεσης κηλίδων αίματος και της απόρριψης θηκών από σφαίρες. Σημείωσε ότι παρά την παρουσία τριών αστυνομικών σε επίπεδο επιθεωρητή στο σημείο, επιτρεπόταν η καταστροφή στοιχείων.

Ο πρωθυπουργός προέτρεψε τις αρχές να διερευνήσουν διεξοδικά το θέμα, τονίζοντας τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η αθέμιτη κατανομή ή η αγορά επίσημων θέσεων στο ηθικό των αφοσιωμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.