Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης παρουσιάζει τις νέες πολιτικές της κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο

Εθνική -

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin παρουσίασε τις νέες πολιτικές της κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο στις 11 Σεπτεμβρίου, χωρίζοντάς τις σε ένα σχέδιο δύο φάσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων της Ταϊλάνδης που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Βραχυπρόθεσμα, η κυβέρνηση στοχεύει να μετριάσει τα ζητήματα χρέους για τους αγρότες, να στηρίξει τις ΜΜΕ που πλήττονται από την πανδημία και να ξεκινήσει την οικονομική ανάπτυξη μέσω φυλλαδίων ψηφιακού πορτοφολιού 10,000 μπατ. Ο Srettha είπε ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση είναι ανησυχητική, με υψηλή συγκέντρωση του ΑΕΠ σε λίγους τομείς, μείωση των εξαγωγών και αυξημένα επίπεδα νοικοκυριού και δημόσιου χρέους.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός Srettha αναγνώρισε τις βαθιές πολιτικές διαιρέσεις, μαζί με την κλιμάκωση ζητημάτων διαφθοράς, ναρκωτικών, εγκλήματος και φτώχειας. Οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης περιλαμβάνουν τη συνταγματική μεταρρύθμιση για μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο κράτος δικαίου και την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών ζητημάτων. Μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην επέκταση των Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου, στην ενίσχυση των προνομίων διαβατηρίων της Ταϊλάνδης, στην προώθηση των πράσινων και υψηλής τεχνολογίας βιομηχανιών, στις επενδύσεις σε υποδομές και στην ενίσχυση των γεωργικών και αλιευτικών εισοδημάτων.

Επιπλέον, η κυβέρνηση στοχεύει να βελτιώσει την πρόσβαση στην ιδιοκτησία γης, να ξεκινήσει εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, να προωθήσει την έρευνα και τη δια βίου μάθηση, να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις, να καταπολεμήσει την κατάχρηση ναρκωτικών, να διασφαλίσει την ποιότητα του περιβάλλοντος και να ενισχύσει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και πρόνοιας.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ωστόσο, αμφισβητούν τη σκοπιμότητα πολλών από τις πολιτικές της κυβέρνησης, ιδιαίτερα της πρωτοβουλίας για το ψηφιακό πορτοφόλι, επικαλούμενοι ανησυχίες για την επάρκεια του προϋπολογισμού.

Επίσης επέκριναν τις πολιτικές ως «ακατευθυντήριες», καθώς οι περισσότερες από αυτές δεν περιλάμβαναν σαφή χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή τους.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.