Κυβερνητική πολιτική για την κάνναβη για εστίαση στην υγεία και την οικονομία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ΝΝΤ) – Η πολιτική της κυβέρνησης για την κάνναβη στοχεύει στην προώθηση της υγείας και της οικονομικής ανάπτυξης, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, και όχι στην άναρχη ψυχαγωγική χρήση. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι είναι έτοιμος να εξηγήσει λεπτομερώς την πολιτική του για την αποκέντρωση, η οποία αντιμετώπισε σκεπτικισμό από τους επικριτές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Anutin Charnvirakul ανέπτυξε την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με την κάνναβη ως μέσο προώθησης της υγείας και της οικονομικής ανάπτυξης, τονίζοντας ότι δεν ενθάρρυνε την άναρχη ψυχαγωγική χρήση.

Ο Ανούτιν, ηγέτης του Κόμματος Μπουμτζαϊτάι που διετέλεσε υπουργός δημόσιας υγείας στην προηγούμενη κυβέρνηση, είπε ότι το κόμμα του είχε υποβάλει στην προηγούμενη κοινοβουλευτική συνεδρίαση ένα νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της κάνναβης που απορρίφθηκε.

Είπε ότι το Κόμμα Bhumjaithai θα υποβάλει εκ νέου το νομοσχέδιο στο τρέχον κοινοβούλιο προκειμένου να προωθήσει την κάνναβη για τα ιατρικά, υγειονομικά και οικονομικά οφέλη της.

Ο υπουργός Anutin είπε ότι η συζήτηση γύρω από τη νομιμοποίηση της κάνναβης έχει γίνει λασπωμένη με συζητήσεις σχετικά με την άναρχη χρήση. Ως εκ τούτου, ζήτησε από όλες τις πλευρές να σταματήσουν να διαδίδουν αυτήν την εσφαλμένη αντίληψη.

Η πολιτική της κυβέρνησης υπό το Υπουργείο Εσωτερικών επαναφέρει την έννοια του CEO Governor για την επαρχιακή διοίκηση. Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι αυτή η ιδέα λειτουργίας, η οποία τοποθετεί τους επαρχιακούς διοικητές ως διευθύνοντες συμβούλους κάθε επαρχίας, θα βελτιώσει την ευελιξία των τοπικών διοικήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών.

Ωστόσο, αυτή η πολιτική έχει δεχθεί κριτική από το Κόμμα Move Forward, το οποίο θεωρεί την πολιτική ως κίνηση προς συγκεντρωτισμό και όχι αποκέντρωση. Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι είναι πρόθυμος να αναπτύξει λεπτομερώς την πολιτική για να ξεκαθαρίσει τυχόν παρεξηγήσεις.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.