Ο υπουργός Τουρισμού της Ταϊλάνδης ζητά από το κοινό της Ταϊλάνδης να μην στερεοτυπεί τους Κινέζους τουρίστες

Εθνική -

Ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, Sudawan Wangsuphakijkosol, προειδοποίησε να μην γίνονται σαρωτικές υποθέσεις σχετικά με Κινέζους τουρίστες που επισκέπτονται την Ταϊλάνδη και ισχυρίζονται ότι όλοι έχουν την πρόθεση να εκμεταλλευτούν τη χώρα και να συμμετάσχουν σε παράνομες επιχειρήσεις και πράξεις.

Η δήλωση του Σουνταβάν έγινε ως απάντηση στις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την προτεινόμενη τρίμηνη προσωρινή απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για τους Κινέζους τουρίστες. Οι επικριτές είπαν ότι η πολιτική δωρεάν βίζα, που αρχικά προτάθηκε από τον πρωθυπουργό Srettha Thavisin, θα οδηγήσει σε περισσότερο διεθνικό έγκλημα που αφορά Κινέζους υπηκόους.

Ειδικότερα, οι ανησυχίες επικεντρώνονται στον φόβο ότι η δωρεάν βίζα θα μπορούσε να οδηγήσει σε εισροή Κινέζων στην Ταϊλάνδη, μεταξύ των οποίων θα μπορούσαν να είναι χειριστές συμμοριών τηλεφωνικών κέντρων, ιδιοκτήτες παράνομων επιχειρήσεων και άλλου είδους εγκληματικές οντότητες.

Η σχεδιαζόμενη πολιτική θα μπορούσε επίσης να επιδεινώσει τη συμφόρηση στα γκισέ μετανάστευσης και να αναγκάσει ορισμένους Ταϊλανδούς να χάσουν τις δουλειές τους από ορισμένους Κινέζους που επιδιώκουν κρυφά να εκμεταλλευτούν την πολιτική προς όφελός τους.

Ωστόσο, ο υπουργός Σουνταβάν απάντησε ότι το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού θα εφαρμόσει αυστηρά τον νόμο για την εξάλειψη όλων των τύπων παράνομων επιχειρήσεων, είτε διοικούνται από Κινέζους υπηκόους είτε από άλλους. Ωστόσο, δεν έδωσε ένα σαφές σχέδιο για το πώς θα το έκαναν αυτό.

Τόνισε περαιτέρω τη σημασία αυτής της πολιτικής μείωσης των απαιτήσεων βίζας για τους Κινέζους, επειδή οι Κινέζοι τουρίστες αποτελούν μεγάλο μέρος των εσόδων από τον τουρισμό της χώρας, με πάνω από 2.23 εκατομμύρια αφίξεις από την αρχή του τρέχοντος έτους και 100 δισεκατομμύρια μπατ.

Ο υπουργός προειδοποίησε τέλος να μην υποθέσει κανείς ότι κάθε Κινέζος τουρίστας είναι εδώ για να εμπλακεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό με τις ταϊλανδικές επιχειρήσεις ή για να διεξάγει παράνομες δραστηριότητες. Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία, ο νόμος θα εφαρμοστεί αυστηρά, είπε για άλλη μια φορά, χωρίς όμως να διευκρινίσει και πάλι πώς ακριβώς.

«Σε περιπτώσεις που άτομα με κακές προθέσεις έρχονται με το πρόσχημα τουριστών, η Τουριστική Αστυνομία έχει λάβει μέτρα για την καταπολέμηση και τη σύλληψή τους». κατέληξε ο Υπουργός.

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης πρόκειται να λάβει τελική απόφαση σχετικά με την κινεζική πρόταση βίζας αυτή την εβδομάδα, η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εγκριθεί.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/