ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο ανώτερος του δολοφονημένου αστυνομικού της εθνικής οδού της Ταϊλάνδης πέθανε από αυτοκτονία

Nakhon Pathom -

Ο διοικητής ενός δολοφονημένου αστυνομικού της εθνικής οδού, Πολ. Ο Ταγματάρχης Sivakorn Saibua, φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε και να αυτοκτονήσει σε μια ιδιωτική κατοικία στην επαρχία Pathum Thani, αφού κατηγορήθηκε ότι κάλεσε τον νεκρό πλέον Pol Maj Sivakorn για να παραστεί στο δείπνο του υπόπτου.

Πρώτα η προηγούμενη ιστορία μας:

Έξι αστυνομικοί της Ταϊλάνδης βρίσκονται υπό κράτηση επειδή φέρεται να βοήθησαν τον ύποπτο για τη δολοφονία του αστυνομικού να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία και να αποφύγει τη σύλληψη στον βάναυσο πυροβολισμό της αστυνομίας στην επαρχία Nakhon Pathom.

Τώρα για την ενημέρωση μας:

Ο Pol Col Wachira Yaothaisong, ο διοικητής της υποδιαίρεσης 2 της αστυνομίας εθνικής οδού, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Pathum Thani τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου.

Ο Pol Col Wachira ήταν ένας από τους 25 αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο δείπνο του κρατούμενου αρχηγού της υποπεριφέρειας, Praveen Chanklai, ο οποίος φέρεται να διέταξε το δεξί του χέρι, Thananchai Manmak, να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον Pol Maj Sivakorn, τον αρχηγό της αστυνομίας αυτοκινητοδρόμων. σταθμός 1.

Ο Wachira ήταν ο διοικητής του Sivakorn. Κατηγορήθηκε από ανώτερα στελέχη της αστυνομίας ότι κάλεσε τον Sivakorn να παρευρεθεί στο πάρτι γενεθλίων του αρχηγού της υποπεριφέρειας, όπου πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε αφού αρνήθηκε να παρακάμψει τις συνήθεις διαδικασίες για να προωθήσει τον συγγενή του υπόπτου σε ανώτερη θέση στην αστυνομία.

Ο Wachira ερευνούσε για αμέλεια από τον Γενικό Επιθεωρητή της Αστυνομίας. Είχε επίσης μετατεθεί σε ανενεργή θέση, μαζί με όλους τους άλλους αξιωματικούς που ήταν παρόντες στο πάρτι.

Η αστυνομία υποψιάστηκε ότι ο Wachira πέθανε από αυτοκτονία λόγω της πίεσης της έρευνας.

Ο θάνατος του Pol Maj Sivakorn οδήγησε επίσης δύο υψηλόβαθμους αστυνομικούς στην επαρχία Nakhon Pathom να μεταφερθούν σε ανενεργό καθήκον, συμπεριλαμβανομένου του Pol Maj Gen Chakkrit Khruesunthornwanich, του επαρχιακού αστυνομικού διοικητή του Nakhon Pathom, και του Pol Col Phuphon Thapcharoen, του Έφορου του Nakhon Muang. Αστυνομικό Τμήμα Pathom.

Μέχρι στιγμής, έξι αστυνομικοί στο πάρτι κατηγορήθηκαν επισήμως ότι βοήθησαν τον δολοφόνο του αστυνομικού, Thananchai, ο οποίος ήταν πλέον νεκρός αφού φέρεται να αντιστάθηκε στη σύλληψη και πυροβολήθηκε από την αστυνομία της Ταϊλάνδης, να δραπετεύσει από τον τόπο του εγκλήματος και να βοηθήσει το προσωπικό του Praveen να καταστρέψει στοιχεία. Έχουν επίσης απολυθεί από την αστυνομία, ενώ το δικαστήριο αρνήθηκε τις εγγυήσεις τους. Κάποιοι από αυτούς φέρεται να ομολόγησαν τις κατηγορίες.

Ο Praveen, από την άλλη πλευρά, συνέχισε να αρνείται όλους τους ισχυρισμούς τη στιγμή της αναφοράς και υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.