Η Αστυνομία συλλαμβάνει λεηλαστές αντικειμένων και αρπάζει περίπου 1,000 κειμήλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η αστυνομία, σε συνεργασία με το Τμήμα Καλών Τεχνών, συνέλαβε τρεις υπόπτους που εμπλέκονται σε λεηλασίες αντικειμένων από πολλούς αρχαιολογικούς χώρους. Περίπου 1,000 τεμάχια –κάποια ηλικίας πάνω από μια χιλιετία– κατασχέθηκαν σε συντονισμένη επιχείρηση.

Η έρευνα αποκάλυψε μια συμμορία δύο επιπέδων που ειδικευόταν σε αυτό το παράνομο εμπόριο - μια ομάδα υπεύθυνη για τις ανασκαφές και μια άλλη για την πώληση των αντικειμένων. Τα κειμήλια, τα οποία περιλαμβάνουν χάλκινα γλυπτά, κιτ τατουάζ, ασημένια νομίσματα, κοχύλια και κοσμήματα, πωλήθηκαν μέσω αναρτήσεων στο Facebook.

Οι μυστικοί αστυνομικοί είχαν προηγουμένως αγοράσει αντικείμενα από τους υπόπτους και τα υπέβαλαν στο Τμήμα Καλών Τεχνών για εξακρίβωση. Μόλις επιβεβαιώθηκαν ως ιστορικά αντικείμενα, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, που οδήγησαν σε επιδρομές σε εννέα τοποθεσίες στο Τσιάνγκ Μάι, το Λαμπάνγκ, το Φαγιάο και το Σουκοτάι.

Σε βάρος των υπόπτων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη κατοχή και πώληση ιστορικών αντικειμένων και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών.

Ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Καλών Τεχνών Phanombut Chatharachot προτρέπει το κοινό να αναφέρει τυχόν ύποπτα ιστορικά αντικείμενα στο Υπουργείο Πολιτισμού ή στο Τμήμα Καλών Τεχνών. Οι ανακαλύψεις θα αποζημιωθούν με το ένα τρίτο της αξίας του αντικειμένου μετά την επαλήθευση.

Το τμήμα θα συνεργαστεί επίσης με την αστυνομία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ταϊλάνδης και τους νόμους που την προστατεύουν.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.