Η Ταϊλάνδη κατέλαβε την 29η θέση στη λίστα με τις καλύτερες χώρες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η Βασιλική Πρεσβεία της Ταϊλάνδης στις Ηνωμένες Πολιτείες τόνισε πρόσφατα ότι η Ταϊλάνδη κατατάχθηκε στην 29η θέση μεταξύ των 87 καλύτερων χωρών στον κόσμο, σύμφωνα με μια λίστα που καταρτίστηκε φέτος από το US News & World Report.

Η λίστα βασίζεται στις παγκόσμιες επιδόσεις κάθε έθνους σε 73 χαρακτηριστικά, όπως η καθημερινή περιπέτεια, η ευκινησία, η πολιτιστική επιρροή, η επιχειρηματικότητα, η κληρονομιά και η ποιότητα ζωής.

Η έκθεση σημείωσε: «Ένας σημαντικός γεωργικός τομέας και ανταγωνιστική μεταποιητική βιομηχανία κράτησαν την Ταϊλάνδη ισχυρή και αναπτυσσόμενη με χαμηλά ποσοστά φτώχειας και ανεργίας. Είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ρυζιού στον κόσμο και ηγέτης στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τον κασσίτερο και τα ηλεκτρονικά είδη. Η δυτική εκπαίδευση και τεχνολογία έχουν απορροφηθεί σε μια πιστή βουδιστική κοινωνία».

Αναφέρθηκε επίσης ότι η Ταϊλάνδη είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, αν και ο τουρισμός αντιπροσωπεύει μόλις το 7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).

Μεταξύ των χωρών ASEAN, μόνο η Σιγκαπούρη κατατάχθηκε υψηλότερα από την Ταϊλάνδη στην 16η θέση, ακολουθούμενη από τη Μαλαισία 38η, την Ινδονησία 41η, τις Φιλιππίνες 43η, το Βιετνάμ 44η, την Καμπότζη 64η και τη Μιανμάρ 80η.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.