Ένα άτομο νεκρό, ένας αγνοούμενος, δύο επιζούν μετά από κύματα μαχών με βάρκες στη θάλασσα του Πουκέτ

Πουκέτ -

Ένα άτομο βρέθηκε νεκρό, ένας εξακολουθεί να αγνοείται και δύο άνθρωποι επέζησαν μετά από μάχη με ισχυρά κύματα στη θάλασσα στο Rawai, Meuang Phuket.

Η Διοίκηση Τρίτης Περιοχής του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης είπε στο Phuket Express ότι ειδοποιήθηκαν ότι ένα τοπικό σκάφος ανατράπηκε κοντά στο «Aew Island» το απόγευμα της Κυριακής (10 Σεπτεμβρίουth).

Οι δύο επιζώντες είναι ο κ. Rojjanasak Sueathom, 45, και ο κ. Rbeebeen Tummalee, 46. Ο κ. Witthaya Malila, 52 ετών, βρέθηκε νεκρός και ο κ. Wisit Songkhun, 44, εξακολουθεί να αγνοείται.

Ο κ. Rojjanasak είπε στο Phuket Express «Βγήκαμε στη θάλασσα στις 10:00 το πρωί με ένα σκάφος από fiberglass με μακριά ουρά πέντε μέτρων για ψάρεμα. Ο κύριος Wisit ήταν ο καπετάνιος του σκάφους. Ήμασταν περίπου 30 μέτρα μακριά από το νησί Aew όταν σταματήσαμε να ψαρέψουμε.»

«Το μεσημέρι κύματα ύψους περίπου τριών μέτρων άρχισαν να χτυπούν συνεχώς το σκάφος. Διέρρευσε νερό στο μπροστινό μέρος του σκάφους. Προσπαθήσαμε να απαλλαγούμε από το νερό από το σκάφος αλλά δεν τα καταφέραμε και το σκάφος άρχισε να βυθίζεται. Ο κύριος Rbeebeen, ο οποίος είναι δυνατός κολυμβητής, κολύμπησε στο νησί Aew με ένα καλάμι ψαρέματος που χρειάστηκε περίπου δέκα λεπτά για να προσπαθήσει να βρει βοήθεια». Ο Ριζανασάκ συνέχισε.

«Σε αυτό το σημείο και οι τρεις που είχαμε απομείνει επιπλέουμε στη θάλασσα. Ο κ. Wisit είπε ότι ήταν πολύ αδύναμος για να επιβιώσει πριν βυθιστεί κάτω από το νερό. Μετά από αυτό, ο κ. Rbeebeen χρησιμοποίησε το καλάμι και την πετονιά για να με φέρει πίσω στη στεριά».

«Εν τω μεταξύ, κρατούσα το χέρι του κ. Witthaya. Κρατούσε ένα κουτί αφρού που επέπλεε στη θάλασσα. Προσπάθησα να τον τραβήξω σε ασφάλεια, αλλά ένα μεγάλο κύμα μας χτύπησε και το χέρι μου έσπασε από αυτόν. Ο κύριος Rbeebeen και εγώ προσπαθήσαμε να τον ψάξουμε αλλά δεν τα καταφέραμε πριν κολυμπήσουμε για να προσγειωθούμε και καλέσουμε διασώστες».

Ο κ. Witthaya βρέθηκε νεκρός όταν έφτασαν οι ομάδες διάσωσης και ο κ. Wisit εξακολουθούσε να αγνοείται μέχρι την ώρα του Τύπου. Δεν ήταν σαφές εάν οι άνδρες φορούσαν σωσίβια.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.