Ο Tom kha gai καταλαμβάνει την 1η θέση ανάμεσα στις καλύτερες κοτόσουπες στον κόσμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το TasteAtlas, ένας ιστότοπος για παραδοσιακά πιάτα, τοπικά υλικά και αυθεντικά εστιατόρια, αποκάλυψε την κατάταξη των τροφίμων για το 2023 στις «10 Καλύτερες σούπες κοτόπουλου στον κόσμο». Ο Tom kha gai από την Ταϊλάνδη καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη.

Οι δέκα κορυφαίες σούπες κοτόπουλου είναι οι εξής:

1. Tom kha gai από την Ταϊλάνδη.

2. Ciorba radauteana, Ρουμανία;

3. Zeama, Μολδαβία;

4. Chorba beïda, Αλγερία;

5. Supă de pui cu tăieței, Ρουμανία;

6. Bela čorba, Σερβία;

7. Sopa de gallina india, Ελ Σαλβαδόρ;

8. Inchicapi, Περού;

9. Rosół z kury, Πολωνία;

10. Chikhirtma, Γεωργία.

Το Tom kha gai είναι σούπα καρύδας κοτόπουλου με galangal, λεμονόχορτο, φύλλα kaffir lime, τσίλι από bird's eye και μανιτάρια. Αυτή η ανακουφιστική σούπα έχει κυρίως ξινές και αλμυρές γεύσεις, που παρέχονται από σάλτσα ψαριού, χυμό ταμαρίνδου και ζάχαρη φοίνικα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.