Το αδέσποτο κουτάβι γίνεται το εκατομμυριοστό ζώο που στειρώνεται και εμβολιάζεται από το Soi Dog Foundation 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ένα μονόφθαλμο αδέσποτο κουτάβι στην Ταϊλάνδη έγινε το εκατομμυριοστό ζώο που στειρώθηκε και εμβολιάστηκε από την φιλοζωική οργάνωση Soi Dog Foundation. 

Με το εύστοχο όνομα «Million», το άστεγο κουτάβι παρελήφθη από μια από τις κινητές ομάδες στείρωσης του ιδρύματος, αφού βρέθηκε στους δρόμους του Nakhon Si Thammarat, και αμέσως μετά έγινε το εκατομμυριοστό ζώο που πέρασε από τον στειρωτή/στειρωμένο μεγάλης κλίμακας του. πρόγραμμα εμβολιασμού από την ίδρυσή του το 2003.  

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αυτός ο αριθμός αδέσποτων ζώων έχει στειρωθεί και εμβολιαστεί από έναν μόνο οργανισμό.  

"Αυτό το απίστευτο επίτευγμα απλά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την υποστήριξη των δωρητών μας σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο συνιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Soi Dog, John Dalley MBE. 

«Σκύλοι όπως ο Million αξίζουν πολύ καλύτερα από το να γεννιούνται σε σύντομες ζωές βασάνων στους δρόμους. Είναι, και ήταν πάντα, η αποστολή μας να φτάσουμε στη βασική αιτία αυτού του πόνου μέσω της στείρωσης, και είμαστε ευγνώμονες που έχουμε υποστηρικτές που πιστεύουν ολόψυχα και σε αυτήν την αποστολή», πρόσθεσε. 

Ο John και η αείμνηστη σύζυγός του Gill, που κατάγονται από το Γιορκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου, ίδρυσαν το Soi Dog Foundation στο Πουκέτ για να αντιμετωπίσουν τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων σκύλων –γνωστών ως σκυλιά «soi»– αφού αποσύρθηκαν στο νησί της Ταϊλάνδης το 2003. Από ταπεινή αρχή, έχει αναπτυχθεί σταθερά για να γίνει η μεγαλύτερη φιλοζωική οργάνωση αδέσποτων ζώων στη Νοτιοανατολική Ασία και φέτος γιορτάζει τα 20 τηςth επέτειος.  

Το πρόγραμμα στείρωσης/στειρώσεων και εμβολιασμού του ιδρύματος –γνωστό ως το πρόγραμμα CNVR (Catch, Neuter, Vaccinate, Return) – ήταν στην πρώτη γραμμή του έργου του από την αρχή. Η προσέγγιση CNVR αναγνωρίζεται ευρέως ως ο πιο ανθρώπινος και αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων και τον περιορισμό της εξάπλωσης ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της λύσσας.  

«Στους πρώτους τρεις μήνες μας, καταφέραμε να στειρώσουμε 175 ζώα και λίγο περισσότερα από 1,200 τον επόμενο χρόνο. Αν και αυτοί οι αριθμοί ακούγονται μικροί, όπως με οτιδήποτε στη ζωή πρέπει να ξεκινήσετε από κάπου», είπε ο John. 

Γρήγορα προς τα εμπρός στο σήμερα, και το ίδρυμα τώρα στειρώνει και εμβολιάζει περισσότερο από 
20,000 ζώα όπως το Million κάθε μήνα μέσω των κινητών ομάδων και των συνεργαζόμενων έργων σε όλη την Ταϊλάνδη.

Το πρόγραμμα έδωσε σαφή αποτελέσματα στο Πουκέτ, όπου οι συνεχείς προσπάθειες μείωσαν τον αδέσποτο πληθυσμό κατά πάνω από 90% και όπου ο έλεγχος των ασθενειών είναι τέτοιος που το νησί πρόκειται να γίνει επίσημα η πρώτη επαρχία της Ταϊλάνδης χωρίς λύσσα.  

Ετήσιες έρευνες που διεξάγονται από τον International Companion Animal Management Coalition (ICAM) δείχνουν παρόμοια θετικά αποτελέσματα στην Greater Bangkok, όπου το ίδρυμα έχει στειρώσει και εμβολιάσει πάνω από μισό εκατομμύριο ζώα. Ο μεγάλος αδέσποτος πληθυσμός στην πρωτεύουσα μειώνεται σταθερά και οι τοπικές κοινωνίες καλλιεργούν μια πιο συμπονετική στάση απέναντι στα ζώα.  

Υποστηρίζει αυτές τις προσπάθειες στο Greater Bangkok είναι η Dogs Trust Worldwide – ο διεθνής βραχίονας της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ευημερία των σκύλων του Ηνωμένου Βασιλείου – που έχει χρηματοδοτήσει το ήμισυ του προγράμματος εκεί από το 2016. Το Soi Dog Foundation δεν λαμβάνει καμία κρατική χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου του και εξαρτάται αποκλειστικά από δωρεές από ευγενικά άτομα και οργανισμούς που χρηματοδοτούν επιχορηγήσεις όπως η Dogs Trust Worldwide που μοιράζονται το πάθος της για τη βελτίωση της ζωής των αδέσποτων ζώων.  

«Είμαστε τόσο περήφανοι που ήμασταν αναπόσπαστος συνεργάτης του έργου στην Μπανγκόκ από το 2016», δήλωσε η Διευθύντρια της Dogs Trust Worldwide Karen Reed. 

«Είμαστε δεσμευμένοι να βελτιώσουμε τη ζωή των σκύλων και τη σχέση που έχουν οι σκύλοι με τις κοινότητες στις οποίες ζουν σε όλο τον κόσμο, επομένως γνωρίζουμε πόσο σημαντικό συνεχίζει να είναι αυτό το έργο για κάθε σκύλο και γάτα. 

«Εκ μέρους όλων εδώ στο Dogs Trust Worldwide, συγχαίρουμε το Soi Dog Foundation για την επίτευξη αυτού του ορόσημου», πρόσθεσε.  

Το Soi Dog Foundation λειτουργεί επίσης προγράμματα διάσωσης, θεραπείας, ανθρώπινης εκπαίδευσης και ενημέρωσης της κοινότητας από το καταφύγιό του στο Πουκέτ. Ήταν στο υπερσύγχρονο νοσοκομείο σκύλων του καταφυγίου που η ίδια η Million υποβλήθηκε σε περαιτέρω χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει το δεξί της μάτι, το οποίο είχε τραυματιστεί σοβαρά αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο - δυστυχώς ένα πολύ συχνό φαινόμενο για τα αδέσποτα σκυλιά που αφήνονται να περιφέρονται ελεύθερα στους δρόμους. 

Καθώς ο πληθυσμός των αδέσποτων σκύλων στην Ταϊλάνδη υπολογίζεται στα 10-12 εκατομμύρια, το ίδρυμα έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να αναπτύσσει το πρόγραμμα CNVR του, λειτουργώντας το παράλληλα με τα άλλα προγράμματά του που όλα αποτελούν μέρος της ολιστικής του προσέγγισης για την ενίσχυση της καλής διαβίωσης των ζώων στην Ασία .  

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.