Ταϊλανδικός δορυφόρος THEOS-2 σετ για εκτόξευση τον Οκτώβριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Thailand Earth Observation Satellite 2 (THEOS-2) έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί τον Οκτώβριο, όπως επιβεβαιώθηκε από την Υπηρεσία Ανάπτυξης Γεωπληροφορικής και Διαστημικής Τεχνολογίας (GISTDA).

Ο δορυφόρος έχει μεταφερθεί με ασφάλεια από την Τουλούζη της Γαλλίας στο Διαστημικό λιμάνι της Ευρώπης στη Γαλλική Γουιάνα της Νότιας Αμερικής.

Το GISTDA ανακοίνωσε την επικείμενη εκτόξευση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, αναφέροντας ότι το THEOS-2, που κατασκευάστηκε από την Airbus Defense and Space, θα υποβληθεί σε τελικούς ελέγχους πριν εγκατασταθεί στον πύραυλο.

Το THEOS-2 πρόκειται να αντικαταστήσει τον προκάτοχό του, THEOS-1 (επίσης γνωστό ως Thaichote), το οποίο ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2008 και πλησιάζει στο τέλος της επιχειρησιακής του ζωής. Με βάρος 425 κιλά, το THEOS-2 μπορεί να υπερηφανεύεται για την ικανότητα παραγωγής εικόνων υψηλής ανάλυσης με ανάλυση 50 εκατοστών. Οι πρωταρχικοί του στόχοι περιλαμβάνουν τη βελτίωση της υποδομής διαστημικής τεχνολογίας της Ταϊλάνδης, την ενίσχυση της διαστημικής βιομηχανίας και την προώθηση της γεωπληροφορικής και της διαστημικής τεχνολογίας.

Επιπλέον, το THEOS-2 θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε διάφορες εφαρμογές, όπως χαρτογραφία, διαχείριση γεωργικών και τροφίμων, διαχείριση υδάτινων πόρων, αντιμετώπιση καταστροφών, πολεοδομία, οικονομικούς διαδρόμους και παρακολούθηση φυσικών πόρων και οικοσυστημάτων, μεταξύ άλλων.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του GISTDA, Pakorn Apaphant, δήλωσε ότι η επένδυση στο THEOS-2 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της διαστημικής τεχνολογίας και των οικονομικών ευκαιριών για την Ταϊλάνδη.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.