Πολιτική δωρεάν βίζας για την προσέλκυση επιπλέον 700,000 Κινέζων τουριστών στην Ταϊλάνδη

Εθνική -

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) αναμένει ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να χορηγήσει δωρεάν βίζα σε Κινέζους επισκέπτες θα συμβάλει σε επιπλέον 700,000 αφίξεις κατά την τουριστική περίοδο αιχμής.

Η πρωτοβουλία, η οποία πρόκειται να εφαρμοστεί την 1η Οκτωβρίου, έχει σχεδιαστεί για να αναζωογονήσει τον κινεζικό τουρισμό στην Ταϊλάνδη, αντιμετωπίζοντας τον χαμηλότερο από τον αναμενόμενο αριθμό Κινέζων τουριστών μετά το άνοιγμα των συνόρων της Κίνας.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της TAT Thapanee Kiatphaibool, η Ταϊλάνδη συνήθως υποδέχεται από 350,000 έως 400,000 επισκέπτες από την Κίνα μηνιαίως, συνολικά 2.1 εκατομμύρια τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους.

Ο Thapanee είπε ότι η Ταϊλάνδη κατείχε την πρώτη θέση μεταξύ των υπερπόντιων προορισμών, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 3% των εξερχόμενων τουριστών της ηπειρωτικής Κίνας. Η στατιστική, ωστόσο, εξαιρεί ταξιδιώτες από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν. Κατά μέσο όρο, οι Κινέζοι τουρίστες ξόδευαν περίπου 40,000 μπατ ανά ταξίδι, ανά άτομο.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, συνολικά 40.3 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν στο εξωτερικό, με ένα σημαντικό 93% να επιλέγει αποδράσεις μικρής απόστασης. Η επικείμενη εφαρμογή της πρότασης για δωρεάν βίζα του πρωθυπουργού Srettha Thavisin αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες το τέταρτο τρίμηνο, γνωστό και ως την τουριστική περίοδο αιχμής.

Εν τω μεταξύ, ο Adit Chairattananon, γενικός γραμματέας της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ταϊλάνδης (Atta), προέτρεψε την κυβέρνηση να ξεκινήσει την πολιτική τον Σεπτέμβριο μετά την πρώτη επίσημη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επειδή οι τουριστικές εταιρείες είναι πιθανό να απαιτήσουν περίπου έναν μήνα για να προετοιμαστούν μετά τις πολιτικές επίσημη ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με αεροπορικές εταιρείες για να αυξήσει τις πτήσεις μεταξύ Ταϊλάνδης και Κίνας για να ενισχύσει τις αφίξεις Κινέζων τουριστών κατά 10% τους τελευταίους δύο μήνες του 2023, πρότεινε ο Adit.

Αναμένεται ότι ο αριθμός των Κινέζων τουριστών θα ξεπεράσει τον ετήσιο στόχο των 5 εκατομμυρίων ατόμων με τη βοήθεια της πολιτικής δωρεάν βίζας, καθώς η Ταϊλάνδη έχει ήδη δεχτεί 2.18 εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες. Η πολιτική πιθανότατα θα προσελκύσει περίπου 2.1 εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες συνολικά, σε συνδυασμό με τη συνήθη αύξηση των επισκεπτών κατά την υψηλή περίοδο, εκτίμησε ο Adit.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.