Επανάσταση για την καλή διαβίωση των ζώων καθώς τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν την προστασία από τη βία κατά των ζώων ως μέρος των δικαιωμάτων του παιδιού  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η ανάγκη προστασίας των παιδιών από την έκθεση στη βία κατά των ζώων έχει εγκριθεί επίσημα στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (UNCRC), αναδεικνύοντας τα δικαιώματα των ζώων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για πρώτη φορά.

Στο πρόσφατο Γενικό Σχόλιο αριθ. βία, όπως ενδοοικογενειακή βία ή βία που ασκείται σε ζώα. "

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η κακοποίηση ζώων αναφέρεται σε έναν νομικά δεσμευτικό Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Και τα 196 έθνη που έχουν υπογράψει την UNCRC – η οποία καθορίζει τα αστικά, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, υγειονομικά και πολιτιστικά δικαιώματα των παιδιών – είναι αυστηρά υποχρεωμένα να συμμορφωθούν.

Η οργάνωση Soi Dog Foundation με έδρα την Ταϊλάνδη χαιρέτισε τη συμπερίληψη ως μια πρωτοποριακή στιγμή για την καλή μεταχείριση των ζώων σε όλο τον κόσμο και δήλωσε τη σταθερή της πρόθεση να λογοδοτήσει τις απαραίτητες κυβερνήσεις ως μέρος των συνεχιζόμενων εκστρατειών για την καταπολέμηση της κακοποίησης ζώων.

Τον Μάιο, το ίδρυμα δημοσίευσε μια έκθεση για το εμπόριο κρέατος σκύλου και γάτας στο Βιετνάμ, η οποία κατέδειξε την άρρηκτη σχέση μεταξύ της βίας που κατευθύνεται από ζώα στην κοινωνία και των αρνητικών ψυχολογικών της επιπτώσεων στα παιδιά που εκτίθενται σε αυτήν.

Διεξήχθη από καθηγητές από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Εθνικού Πανεπιστημίου του Βιετνάμ στο Ανόι, η έκθεση – γνωστή ως Μελέτη LINK – παρουσιάστηκε στα Ηνωμένα Έθνη για εξέταση σχετικά με την ένταξη των δικαιωμάτων των ζώων στην UNCRC.

«Εμπειρογνώμονες σε θέματα καλής μεταχείρισης των ζώων και των παιδιών τονίζουν ότι η έκθεση των παιδιών σε βία που προορίζεται για ζώα μπορεί να είναι μια μορφή ψυχολογικής βίας κατά των ίδιων των νέων», αναφέρει η περίληψη της Μελέτης LINK.

«Υπάρχουν στοιχεία – σε όλες τις χώρες – που καταδεικνύουν πώς η σκληρότητα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά όχι μόνο τα ζώα ως θύματα, αλλά και τα άτομα και την ευρύτερη κοινότητα. Ως εκ τούτου, εάν οι κυβερνήσεις επιλέξουν να αγνοήσουν ή να αποδεχτούν την έκθεση στη βία, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν τις τρομερές ψυχοκοινωνικές συνέπειες για τους νέους που εκτίθενται στη σκληρότητα των ζώων, μπορεί να υποστηριχθεί ότι οι ενέργειές τους –ή οι αδράνειές τους– μπορεί να συνιστούν παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συνεχίζει. .

Ο Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Συνδέσμου, ο οποίος έχει από καιρό αγωνιστεί για την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση της σχέσης μεταξύ κακοποίησης ζώων και ανθρώπινης βίας, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη συμπερίληψη και προέτρεψε τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν αποτελεσματικούς νόμους που προστατεύουν ανάλογα τα παιδιά και τα ζώα.

«Οι χώρες που επιδιώκουν να διαχειριστούν πληθυσμούς αστέγων ζώων σκοτώνοντας ζώα δημόσια πρέπει να σταματήσουν αυτές τις πρακτικές. Τα παιδιά πρέπει να αποτρέπονται από το να παρακολουθούν ταυρομαχίες και παρόμοιες παραδόσεις. Τα παιδιά δεν πρέπει να οδηγούνται στο κυνήγι τροπαίων. Κανένα παιδί δεν επιτρέπεται να παρακολουθεί τις παραδόσεις θυσίας ζώων. Η συμμετοχή των παιδιών στη βιομηχανία κρέατος γάτας και σκύλου πρέπει να σταματήσει», είπε ο συνασπισμός.

«Εκατομμύρια ζώα μπορούν πλέον να προστατευθούν και ένας αφάνταστος αριθμός παιδιών δεν θα μαθαίνει πλέον ότι η βία είναι φυσιολογική και η συμπόνια και η ενσυναίσθησή τους για όλα τα άλλα έμβια όντα θα διατηρηθούν και θα προστατευτούν», πρόσθεσε.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.