Ο νέος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης θα αντιμετωπίσει επειγόντως την εκτίναξη του λογαριασμού ενέργειας και των τιμών του πετρελαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Ομοσπονδία Βιομηχανιών της Ταϊλάνδης (FTI) εξέφρασε την αποδοχή της για τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Σρέθα Ταβίσιν να μειώσει τους λογαριασμούς ενέργειας και τις λιανικές τιμές ντίζελ.

Ο Πρόεδρος της FTI, Kriengkrai Thiennukul, δήλωσε ότι η άνοδος των τιμών της ενέργειας και του ντίζελ έχουν οδηγήσει σε αύξηση των δαπανών διαβίωσης και παραγωγής, κάτι που η FTI υποστηρίζει συνεχώς για κρατική βοήθεια. έχει ελαφρώς μειωθεί στα 4.7 μπατ ανά μονάδα από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο, ποσοστό που εξακολουθεί να θεωρείται πολύ υψηλό από την FTI.

Σε πρόσφατη δήλωση, ο Σρέθα τόνισε ότι η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι η μείωση των τιμών της ενέργειας λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο πρόεδρος της FTI είπε ότι η FTI θα ήταν χαρούμενη εάν η νέα κυβέρνηση λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να το πράξει και ελπίζει ότι θα εισαχθούν γρήγορα νέα μέτρα για την ελάφρυνση της οικονομικής επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες στη χώρα.

Ο πρόεδρος της FTI είπε ότι η παραγωγή της ενέργειας και της τιμής του ντίζελ θα ωφελήσει όλες τις πλευρές καθώς και θα ενισχύσει την αγοραστική δύναμη. Ωστόσο, συμβούλεψε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα σχέδια για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 600 μπατ την ημέρα φέτος, επισημαίνοντας την οικονομική επιβράδυνση και τα υψηλά επιτόκια ως προκλήσεις για τις επιχειρήσεις. Ο αυξημένος κατώτατος μισθός θα δημιουργούσε μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση σε αυτές τις εταιρείες, ειδικά εκείνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παρούσα κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin συναντήθηκε πρόσφατα με αντιπροσωπεία του Κόμματος Ηνωμένων Εθνών της Ταϊλάνδης, με επικεφαλής τον Supattanapong Punmeechaow, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Ενέργειας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στην κυβερνητική πολιτική, και συγκεκριμένα στις στρατηγικές για τη μείωση των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι μετά την πρώτη του συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα ενημερώσει το κοινό για τη σκοπιμότητα άμεσης υλοποίησης πρωτοβουλιών για μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Supattanapong, ο οποίος αναμένεται να διατηρήσει τον ρόλο του ως υπουργός Ενέργειας στο νέο υπουργικό συμβούλιο, είπε ότι η συνάντηση χρησίμευσε ως προκαταρκτική ανταλλαγή, με επίσημες συζητήσεις που θα ακολουθήσουν μεταξύ των ηγετών και των στελεχών των κομμάτων.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι οι πιθανοί έλεγχοι στις τιμές του μαγειρικού φυσικού αερίου ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν με τον νέο πρωθυπουργό. Περαιτέρω διαβουλεύσεις μεταξύ της νέας διοίκησης και του Υπουργείου Ενέργειας θα καθορίσουν τη βιωσιμότητα αυτών των πρωτοβουλιών.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Πρωτότυπα άρθρα: Η FTI υποστηρίζει δεσμεύσεις για μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και της τιμής του ντίζελ, PM και UTN Συζητούν τις τιμές ενέργειας και καυσίμου

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.