Η Esso αποχωρεί από την αγορά της Ταϊλάνδης μετά από 129 χρόνια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η πετρελαϊκή εταιρεία Esso Thailand εξαγοράστηκε από την Bangchak, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς πλειοψηφικών μετοχών από την ExxonMobil. Τα πρατήρια καυσίμων της Esso σε όλη τη χώρα θα λειτουργούν με το σήμα της Bangchak από αύριο.

Η εξαγορά της Esso Thailand από την Bangchak Corporation έχει πλέον ολοκληρωθεί, με την εταιρεία πετρελαιοειδών με έδρα την Ταϊλάνδη να αποκτά το 65.99% της πλειοψηφίας των μετοχών της Esso Thailand από την ExxonMobil Asia Holdings. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας, περίπου 700 πρατήρια καυσίμων της Esso σε όλη τη χώρα θα αρχίσουν να λειτουργούν με το σήμα της Bangchak.

Ο κ. Chaiwat Kovavisarach, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου και Πρόεδρος της Bangchak, δήλωσε ότι η εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά των κοινών μετοχών της Esso, ύψους 22.6 δισεκατομμυρίων μπατ.

Αυτή η εξαγορά σηματοδοτεί το τέλος της 129χρονης λειτουργίας της Esso στην Ταϊλάνδη, με όλα τα πρατήρια καυσίμων της Esso να μετονομάζονται πλήρως σε Bangchak's μέσα σε 2 χρόνια.

Αυτή η συμφωνία βοήθησε την Bangchak να αυξήσει τη συνολική δυναμικότητα του διυλιστηρίου βενζίνης στα 174,000 βαρέλια την ημέρα και επέκτεινε το δίκτυο των πρατηρίων της σε περίπου 800 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα.

Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να αυξήσει την δυναμικότητα του διυλιστηρίου της στα 294,000 βαρέλια την ημέρα, καθιστώντας την ουσιαστικά τη μεγαλύτερη εταιρεία διυλιστηρίων πετρελαίου στην Ταϊλάνδη και επεκτείνοντας το δίκτυο των πρατηρίων της σε 2,200 τοποθεσίες.

Η Bangchak θα προμηθεύει τα παγκόσμιας κλάσης πετρελαϊκά της προϊόντα σε πρώην σταθμούς Esso. Η εταιρεία λέει ότι όλα τα προϊόντα της είναι φιλικά προς το περιβάλλον και έχουν λάβει πιστοποιήσεις ποιότητας από το Υπουργείο Ενεργειακών Επιχειρήσεων.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.