Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Νέος πρωθυπουργός και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, έως Κυριακή 27 Αυγούστου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!
  1. Σε μια συνέντευξη Τύπου αργά το απόγευμα τη Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023, ο υπηρεσιακός υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Ταϊλάνδης Chaiwat Thanakamanusorn δήλωσε ότι το υπουργείο του σχεδιάζει να ζητήσει δικαστική απόφαση για το κλείσιμο του Facebook στην Ταϊλάνδη επειδή φέρεται ότι δεν έλαβε μέτρα για πολλές απάτες. απάτες και ψεύτικες διαφημίσεις που δημιουργούνται από τον χρήστη
  2. Η Anntonia Porsild, 26, Ταϊλανδέζα – Δανή, στέφθηκε Μις Υφήλιος Ταϊλάνδη 2023.

Η Anntonia θα εκπροσωπήσει την Ταϊλάνδη στον διαγωνισμό Miss Universe στο Ελ Σαλβαδόρ τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

3. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης την Παρασκευή, 18 Αυγούστου, ανακοίνωσε την επιτυχή σύλληψη ενός ζευγαριού Αμερικανο-Ταϊλανδού, που πιστεύεται ότι λειτουργούσε, όπως είπαν οι αρχές, τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα διαδικτυακών υπηρεσιών συνοδών και πρακτορείων σεξ στην Ταϊλάνδη, ειδικά σχεδιασμένη για ξένη πελατεία.

Διαπιστώθηκε ότι ο ιστότοπος εξυπηρετούσε ειδικά ξένους πελάτες, με 80 ιερόδουλες να εργάζονται για τον ιστότοπο, καλύπτοντας διάφορες τοποθεσίες στην Ταϊλάνδη, όπως η Μπανγκόκ, η Πατάγια, το Πουκέτ, το Τσιάνγκ Μάι και η Χούα Χιν.

4. Ο Τακσίν Σιναουάτρα, πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, επέστρεψε στην πατρίδα του την Τρίτη, 22 Αυγούστου, μετά από 17 χρόνια αυτοεξορίας υπό την επικείμενη ποινή φυλάκισης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο την Τρίτη, 22 Αυγούστου, χαστούκισε τον Τακσίν Σιναουάτρα, πρώην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, με ποινή φυλάκισης 8 ετών μετά την επιστροφή του από την εξορία.

Ο Thaksin Shinawatra, ο φυλακισμένος πρώην Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο της Αστυνομίας από τις φυλακές της Μπανγκόκ περίπου 15 λεπτά πριν από τη 1 το πρωί της Τρίτης 22 Αυγούστου, μετά την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του.

Ο Τακσίν παραμένει σε νοσοκομείο φυλακών ως την ώρα του Τύπου με διάφορες φατρίες να υποστηρίζουν και κατά της απελευθέρωσης ή της χάρης του.

5. Ο Srettha Thavisin, ο υποψήφιος Πρωθυπουργός από το Κόμμα Pheu Thai, κέρδισε την ψηφοφορία με δύο σώματα στο κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Ο νέος Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Srettha Thavisin, συναντήθηκε με τον απερχόμενο Πρωθυπουργό στρατηγό Prayut Chan-o-cha στο Κυβερνητικό Μέγαρο, ενώ τα μέλη του κοινοβουλίου αναγνώρισαν επίσημα τη βασιλική εντολή διορισμού του κ. Srettha στον 30ό Πρωθυπουργό.

Ο Πρωθυπουργός στρατηγός Prayut Chan-o-cha προήδρευσε στην τελευταία του συνάντηση με το Συμβούλιο Άμυνας, εμφανιζόμενος με καλή διάθεση καθώς τους αποχαιρετά. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός επέτρεψε επίσης τη λήψη ομαδικών φωτογραφιών με τους δημοσιογράφους.

Συγχαρητήρια στον νέο πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, κ. Srettha Thavisin.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.