Ο Πρωθυπουργός Prayut αποχαιρετά το Συμβούλιο Άμυνας με καλό πνεύμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Πρωθυπουργός στρατηγός Prayut Chan-o-cha προήδρευσε στην τελευταία του συνάντηση με το Συμβούλιο Άμυνας, εμφανιζόμενος με καλή διάθεση καθώς τους αποχαιρετά. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός επέτρεψε επίσης τη λήψη ομαδικών φωτογραφιών με τους δημοσιογράφους.

Ο στρατηγός Prayut, στις 24 Αυγούστου, συναντήθηκε με τον επερχόμενο πρωθυπουργό, Srettha Thavisin, στο Κυβερνητικό Μέγαρο. Οι άνδρες περιηγήθηκαν μαζί στους χώρους, κατά τη διάρκεια της οποίας ο στρατηγός Prayut εξέφρασε ότι η συνάντηση ήταν επίκαιρη. Οι δύο ηγέτες επέδειξαν αμοιβαίο σεβασμό, αν και ο περιορισμένος χρόνος εμπόδισε την εκτενή συνομιλία.

Μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Άμυνας, ο στρατηγός Πράγιοτ είπε στους δημοσιογράφους ότι ενώ οι κρατικοί αξιωματούχοι συνταξιοδοτούνται στα 60, σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί στα 70. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη δήλωση.

Κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνάντησής του στο Υπουργείο Άμυνας, ο στρατηγός Prayut εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους διοικητές που τον στήριξαν σε όλη την οκταετή θητεία του. Τους προέτρεψε να προστατεύσουν το έθνος, τους ανθρώπους του και τους βασικούς πυλώνες της Ταϊλάνδης - έθνος, θρησκεία και μοναρχία. Τόνισε επίσης τη σημασία που έχουν οι ανώτεροι στρατιωτικοί και αστυνομικοί ηγέτες να προσέχουν τα οφέλη της ευημερίας και της ευημερίας του κατώτερου προσωπικού τους.

Ο Σρέθα, στις 22 Αυγούστου, εξασφάλισε κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τον πρωθυπουργικό ρόλο, κερδίζοντας την έγκριση τόσο από βουλευτές όσο και από γερουσιαστές. Ο Πραγιούτ απέφυγε να σχολιάσει αυτό το θέμα, δηλώνοντας ότι η διαδικασία είναι κοινοβουλευτική και δεν πρέπει να εικασίες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.