Η Google έδωσε εντολή να αφαιρέσει την παραπλανητική εφαρμογή πορτοφολιού εν μέσω ανησυχιών για απάτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Chaiwut Thanakamanusorn ζήτησε από την Google να λάβει άμεσα μέτρα για την αφαίρεση ή τον αποκλεισμό της πρόσβασης σε μια παραπλανητική εφαρμογή «ψηφιακού πορτοφολιού» από το Play Store της.

Προηγούμενη ιστορία:

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιητικό προειδοποίηση προς το κοινό για τη λήψη υποτιθέμενων εφαρμογών εγγραφής που υπόσχονται 10,000 ψηφιακό χρήμα, μια κεντρική πολιτική που προτάθηκε από το Pheu Thai Party κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Τώρα για την ενημέρωση:

Η κίνηση έρχεται αφότου μια ομάδα απατεώνων εκμεταλλεύτηκε την εκλογή του υποψηφίου πρωθυπουργού Pheu Thai, Srettha Thavisin, ανεβάζοντας μια εφαρμογή που παρέσυρε τους χρήστες να εγγραφούν για μια υποτιθέμενη ψηφιακή μεταφορά 10,000 μπατ.

Ο Srettha είχε υποσχεθεί εκστρατεία να παρέχει μεταφορές 10,000 μπατ σε ψηφιακά πορτοφόλια όλων των πολιτών της Ταϊλάνδης άνω των 16 ετών, με σκοπό να τονώσει τις τοπικές οικονομίες ως μέτρο οικονομικής αναζωογόνησης.

Ο Chaiwut αποκάλυψε ότι η παραπλανητική εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού σχεδιάστηκε για να ελέγχεται εξ αποστάσεως, επιτρέποντας στους δημιουργούς της να χειρίζονται τα smartphone όσων την κατέβασαν. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει στους εγκληματίες μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε εφαρμογές mobile banking.

Τονίζοντας ότι το υπουργικό συμβούλιο του Srettha δεν είχε ακόμη δημιουργηθεί και η πολιτική για το ψηφιακό πορτοφόλι παρέμενε μη εγκεκριμένη, ο Chaiwut προέτρεψε τους πολίτες να απόσχουν από τη λήψη της εφαρμογής, ενώ η Google έχει λάβει οδηγίες να διακόψει την πρόσβαση στην εφαρμογή.

Για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και των πιθανών απατών, ο Chaiwut συμβούλεψε όσους υποψιάζονταν δόλιες πρακτικές να επικοινωνήσουν με την τηλεφωνική γραμμή 1111 επέκταση 87 ανά πάσα στιγμή για βοήθεια.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.