Σπάνια καμπουρφάλαινα που παρατηρήθηκε στα ανοιχτά του Πουκέτ

Πουκέτ -

Μια σπάνια καμπουρφάλαινα εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Πουκέτ.

Ο κ. Charoen Chanaphon εντόπισε για πρώτη φορά τη φάλαινα Humpback και είπε ότι ενώ οδηγούσε ένα τουριστικό σκάφος από το Πουκέτ προς τα νησιά Phi Phi στο Krabi την Τετάρτη (23 Αυγούστουrd) βρήκε την τεράστια φάλαινα η οποία αργότερα αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων (DMCR) ως Humpback Whale.

Ο ειδικός στα ναυτικά Dr. Thon Thamrongnawasawat είπε ότι έχει αναφερθεί ότι η Φάλαινα Humpback πολύ σπάνια εμφανίζεται στη θάλασσα γύρω από την Ταϊλάνδη. Αυτή είναι μόνο η δεύτερη φορά που εντοπίζεται μια φάλαινα καμπούρα. Η πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη φέρεται να ήταν πριν από 14 χρόνια στο Πουκέτ και υπάρχει μόνο μία φωτογραφία της φάλαινας που εντοπίστηκε.

Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται γύρω από την Οκινάουα (Ιαπωνία), την Ταϊβάν, τις Φιλιππίνες και την Αυστραλία. Οι μεγάλες καμπουρφάλαινες μπορούν να έχουν μήκος έως 17 μέτρα και να ζυγίζουν έως και 40,000 κιλά.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.