Το TCC περιγράφει το σχέδιο αναβίωσης 3 σημείων για την οικονομία της Ταϊλάνδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ταϊλάνδης έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τριών σημείων, προτρέποντας τη νεοδιορισθείσα κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Srettha Thavisin να λάβει γρήγορες ενέργειες με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας και του τουριστικού τομέα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Sanan Angubolkul τόνισε τη σημασία των άμεσων μέτρων και των επιταχυνόμενων εκταμιεύσεων του προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση των τρεχουσών οικονομικών προκλήσεων. Ο Σανάν κατέστησε σαφή την κρίσιμη σημασία της ιεράρχησης συγκεκριμένων ενεργειών κατά τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας της νέας κυβέρνησης, προτρέποντας τη νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την επιτακτική ανάγκη για πακέτα τόνωσης που αποσκοπούν στην ελάφρυνση του κόστους διαβίωσης στους πολίτες και των δαπανών παραγωγής για τις επιχειρήσεις.

Η νέα διοίκηση έχει επίσης παροτρυνθεί να διευκολύνει γρήγορα την έκδοση βίζας για Κινέζους τουρίστες και να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη ζήτηση για ξένους τουρίστες μέσω της αυξημένης διαθεσιμότητας πτήσεων. Αυτά τα προληπτικά μέτρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του τελευταίου τριμήνου ως τουριστικής περιόδου αιχμής της Ταϊλάνδης, διαδραματίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Επιπλέον, η επιτακτική ανάγκη επιτάχυνσης των εκταμιεύσεων του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2023 και η ταχεία ψήφιση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2024 είναι επίσης υψίστης σημασίας, καθώς προβλέπεται να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση, να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των ξένων επενδυτών και να πυροδοτηθούν οι αυξημένες ξένες επενδύσεις.

Ο Σανάν εξέφρασε τη βεβαιότητα του επιμελητηρίου ότι η εφαρμογή αυτών των προτάσεων, σε συνδυασμό με την εστίαση στην οικονομική τόνωση, θα οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη κατά το τελευταίο τρίμηνο, επιτυγχάνοντας τελικά τον αρχικό στόχο ανάπτυξης 3% για το βασίλειο.

Με τον επικείμενο σχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου στον ορίζοντα, το επιμελητήριο μοιράστηκε περαιτέρω τη θετική του προοπτική σχετικά με την ικανότητα των δυνητικών διορισθέντων στην αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών χαρτοφυλακίων και την προώθηση της ευημερίας όλων των πολιτών της Ταϊλάνδης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.