Το Τσιάνγκ Μάι αναφέρει δύο νέες περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας ανέφεραν πρόσφατα δύο νέα κρούσματα ευλογιάς πιθήκου στην επαρχία Τσιάνγκ Μάι, ενώ εξέφρασαν επίσης ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού φέτος.

Ο Songyot Khamchai, επικεφαλής της μονάδας ελέγχου μεταδοτικών ασθενειών στο γραφείο δημόσιας υγείας του Τσιάνγκ Μάι, ανέφερε ότι οι αρχές ανακάλυψαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα mpox στην επαρχία. Το πρώτο κρούσμα ήταν ένας άνδρας 31 ετών που προσβλήθηκε από τον ιό κατά την επίσκεψή του στην Ταϊβάν, αλλά δεν κινδυνεύει πλέον να τον μεταδώσει αφού είχε ήδη περάσει την περίοδο επώασης.

Το δεύτερο κρούσμα είναι ένας 40χρονος που προσβλήθηκε από mpox σε άλλη επαρχία και βρισκόταν στο Τσιάνγκ Μάι όταν εμφανίστηκαν τα συμπτώματα. Ο ασθενής αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα στη γενέτειρά του.

Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί 217 κρούσματα mpox στην Ταϊλάνδη, με τα 187 από αυτά να είναι πολίτες της Ταϊλάνδης. Ένας θάνατος έχει αναφερθεί λόγω λοιμώξεων που σχετίζονται με το mpox.

Εν τω μεταξύ, οι επαρχιακές αρχές ανησυχούν για τον αριθμό των κρουσμάτων δάγγειου πυρετού που αυξάνεται δραστικά. Ο Songyot είπε ότι η επαρχία έχει αναφέρει περίπου 5,000 κρούσματα φέτος, σε σύγκριση με μόλις 1,000 για ολόκληρο το έτος 2022. Οι πέντε συνοικίες στην πόλη Chiang Mai με τα περισσότερα κρούσματα είναι η περιφέρεια της πρωτεύουσας, καθώς και οι περιφέρειες Mae Ai, Fang, Chai Prakan και Mae Rim.

Ο επικεφαλής του γραφείου δημόσιας υγείας δήλωσε ότι εάν ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειωθεί μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, οι αρχές ενδέχεται να κηρύξουν την πρωτεύουσα της περιφέρειας του Τσιάνγκ Μάι ζώνη εστίας του δάγκειου πυρετού. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή θα απαιτήσει την επιβολή του νόμου για τις μεταδοτικές ασθένειες για την πρόληψη περαιτέρω μολύνσεων και τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών στην πόλη.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.