ΗΒ και Ταϊλάνδη διοργανώνουν κοινή εβδομάδα τεχνητής νοημοσύνης

A προσκεκλημένο άρθρο του Thomas Sinclair. Ο Thomas είναι ο εκδότης της Pembrokeshire Herald.

Η βρετανική πρεσβεία στην Μπανγκόκ μόλις ολοκλήρωσε την εναρκτήρια Εβδομάδα τεχνητής νοημοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια καθηλωτική τετραήμερη εκδήλωση από τις 15 έως τις 18 Αυγούστου 2023 που παρουσίασε την παγκόσμια ηγετική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Ο στόχος? Να εμβαθύνουν τους δεσμούς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ταϊλάνδης και να διερευνήσουν τις αναξιοποίητες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στην περιοχή.

Η εβδομάδα ήταν γεμάτη δραστηριότητες, από συζητήσεις πολιτικής υψηλού επιπέδου έως εμπορικές εκθέσεις. Στο Eastin Grand Hotel Phayathai, βασικοί ενδιαφερόμενοι και από τις δύο χώρες εγκαινίασαν την εβδομάδα με μια στρογγυλή τράπεζα πολιτικής. Οι εκπρόσωποι του Ηνωμένου Βασιλείου περιελάμβαναν εμπειρογνώμονες από γνωστά ιδρύματα όπως το Ινστιτούτο Alan Turing και το Ινστιτούτο Analytics. Η συγκέντρωση περιστράφηκε γύρω από τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, τις επιπτώσεις της σε διάφορους τομείς, τη διακυβέρνηση, τις επενδυτικές ευκαιρίες και την τεχνητή νοημοσύνη ως καταλύτη για θετικές αλλαγές.

Καθώς ο ήλιος έδυε στις 15 Αυγούστου, η Βρετανική Πρεσβεία πραγματοποίησε δεξίωση στην κατοικία του Πρέσβη. Αξιωματούχοι, ειδικοί από το Ηνωμένο Βασίλειο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης και πολυμερείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της UNESCO, συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τη συνέργεια μεταξύ των δύο εθνών.

Ίσως το αποκορύφωμα της εβδομάδας ήταν η πρώτη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Techsauce, όπου το GREAT Pavilion παρουσίασε εννέα πρωτοπόρες βρετανικές επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων. Περισσότεροι από 15,000 λάτρεις της τεχνολογίας, επενδυτές και επιχειρήσεις είδαν τις εμπορικές δυνατότητες του Ηνωμένου Βασιλείου σε τομείς όπως η γεωργία, τα οικονομικά, το κλίμα και πολλά άλλα. Η σύνοδος κορυφής δεν ήταν απλώς μια βιτρίνα αλλά και μια μαθησιακή εμπειρία, με εργαστήρια για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη, τις δημόσιες υπηρεσίες και τη διαμόρφωση μιας ισχυρής εθνικής στρατηγικής για την τεχνητή νοημοσύνη.

Σχολιάζοντας τα επιτεύγματα της εβδομάδας, η Επίτροπος Εμπορίου της Αυτού Μεγαλειότητας για την Ασία-Ειρηνικό, Νάταλι Μπλακ, τόνισε ότι με έναν ακμάζοντα τομέα τεχνολογίας αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων και με πάνω από 160 μονόκερους τεχνολογίας, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πρόθυμο να επεκτείνει την τεχνογνωσία και τη συνεργασία του στην οδήγηση τεχνητής νοημοσύνης για την όφελος όλων.

Για να κλείσει η εβδομάδα, η Βρετανική Πρεσβεία φιλοξένησε το «Turing Night» στο Icon Siam, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 150 αξιωματούχοι, λάτρεις της τεχνολογίας και επενδυτές. Η βραδιά ήταν ένας φόρος τιμής στις προόδους στον τομέα της πληροφορικής, που υπογραμμίστηκε από μια προβολή του Παιχνιδιού Μίμησης, ρίχνοντας φως στις πρωτοποριακές προσπάθειες αποκωδικοποίησης του Κώδικα Enigma κατά τη δεκαετία του 1940.

Ο Ντέιβιντ Τόμας, Επιτετραμμένος της Βρετανίας στην Ταϊλάνδη, περιέγραψε την ουσία της εβδομάδας: «Η Εβδομάδα τεχνητής νοημοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου αντιπροσωπεύει το αναπτυσσόμενο πνεύμα συνεργασίας μεταξύ του ΗΒ και της Ταϊλάνδης. Προασπίζοντας την καινοτομία και προάγοντας την ηθική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, το ΗΒ είναι ενθουσιασμένο για τη χάραξη ενός μέλλοντος δίπλα στην Ταϊλάνδη, όπου η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται για το ευρύτερο καλό».

Με μια τόσο επιτυχημένη εβδομάδα πίσω τους, και οι δύο χώρες είναι έτοιμες για ένα μέλλον όπου η τεχνολογία και η συνεργασία πρωτοστατούν.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/