Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Οι γιοι της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας του Βασιλιά επισκέπτονται την Ταϊλάνδη και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023, έως Κυριακή 20 Αυγούστου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!
  1. Ένας θυμωμένος Κινέζος τουρίστας προσπάθησε να χτυπήσει την τουριστική αστυνομία στο Διεθνές Αεροδρόμιο Don Mueang με σκέιτμπορντ αφού δεν του επέτρεψαν να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο που κατευθυνόταν προς την Κίνα το βράδυ της Τετάρτης 9 Αυγούστου.

Η αστυνομία είπε ότι ήταν ήρεμη και χρησιμοποίησε διακριτικότητα και ως αποτέλεσμα δεν τραυματίστηκε κανείς. Υποβάθμισαν επίσης το περιστατικό, δηλώνοντας ότι δεν ήταν ένα σημαντικό ζήτημα και ότι ο άνδρας μόλις είχε χάσει την ψυχραιμία του.

2. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Wan Muhammad Noor Matha δεν έχει ακόμη αποφασίσει την τελική ημερομηνία για τον επόμενο γύρο της πρωθυπουργικής ψηφοφορίας της Ταϊλάνδης εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου ναύλωσης της Ταϊλάνδης σχετικά με την αναφορά των διαμεσολαβητών.

Ο κ. Wan, εν τω μεταξύ, δήλωσε περαιτέρω ότι η επόμενη ψηφοφορία για τον πρωθυπουργό μπορεί να γίνει είτε την Παρασκευή 18 είτε την επόμενη Τρίτη, 22 Αυγούστου, εάν το δικαστήριο αποφασίσει με τρόπο που επιτρέπει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Η τελική ημερομηνία αποφασίστηκε τελικά ως η 22η.

Την Τετάρτη, 16 Αυγούστου, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης ψήφισε ομόφωνα την απόρριψη της αναφοράς από το Κόμμα Move Forward που κέρδισε τις εκλογές για την αναθεώρηση μιας κοινοβουλευτικής απόφασης που εμπόδιζε την ηγέτιδα του Pita Limjaroenrat να διοριστεί εκ νέου ως Πρωθυπουργός.

3. Ο τρίτος γιος της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας, βασιλιά Maha Vajiralongkorn, επισκέφτηκε την Ταϊλάνδη για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.

Ο γιατρός Chakriwat Vivacharawongse, 40, γνωστός στους Ταϊλανδούς ως «Than Aong» ενώθηκε με τον μεγαλύτερο αδελφό του Vacharaesorn Vivacharawongse «Than Aon» στην Μπανγκόκ την Κυριακή (13 Αυγούστου).th).

Ο δεύτερος και ο τρίτος γιος της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας, Βασιλιά Maha Vajiralongkorn, επέστρεψαν στη Νέα Υόρκη μετά την επίσκεψη στην Ταϊλάνδη.

4. Ένας 34χρονος Ταϊλανδός πέθανε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από ευλογιά των πιθήκων, σηματοδοτώντας τον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με την ευλογιά των πιθήκων για την Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τον Δρ Tares Krassanairawiwong, γενικό διευθυντή του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων.

Ο ασθενής αναζήτησε θεραπεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Chonburi γύρω στις 11 Ιουλίου 2023, αφού εμφάνισε πονοκέφαλο, κνησμό, εξάνθημα και εξογκώματα στο σώμα του. Διαγνώστηκε με ευλογιά των πιθήκων, HIV και σύφιλη.

5. Η Ταϊλάνδη έχει μερικούς από τους πιο αυστηρούς νόμους για το αλκοόλ στον κόσμο, και ένας από αυτούς είναι η απαγόρευση διαφήμισης οποιουδήποτε αλκοολούχου ποτού. Αυτός ο νόμος επιφέρει πρόστιμο έως 500,000 μπατ και πιθανή φυλάκιση ενός έτους.

6. Οι βουδιστές στην Μπανγκόκ απαιτούν την αφαίρεση ενός ψηλού, μυστικιστικού αγάλματος που ισχυρίστηκαν ότι είναι ανησυχητικό και προκαλεί φόβο.

Το άγαλμα ονομάζεται "Khru Kai Kaeo" και μερικοί λένε ότι ήταν ένας σεβαστός δάσκαλος ενός αείμνηστου βασιλιά των Χμερ. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αναφορά αυτού του αριθμού στα ιστορικά αρχεία.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.