Κορυφαίο μέλος του Κόμματος Move Forward στη νέα διαμάχη για το δείπνο μπάρμπεκιου

Εθνική -

Ο Padipat Suntiphada, ο δεύτερος αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της Ταϊλάνδης, βρίσκεται ξανά σε ζεστό νερό αφού κατηγορήθηκε για κατάχρηση κρατικών πόρων για να οργανώσει ένα πάρτι mookata (ταϊλανδέζικο μπάρμπεκιου) για τους εργαζόμενους του κοινοβουλίου.

Ο Padipat, αρχικά βουλευτής από το Κόμμα Move Forward, δεν ήταν ξεκάθαρος από τον πρώτο ισχυρισμό του για διαφήμιση βιοτεχνικής μπύρας, Ωστόσο, αντιμετώπισε ένα άλλο παράπονο μετά την απόφασή του να διοργανώσει ένα ταϊλανδέζικο πάρτι μπάρμπεκιου για υπαλλήλους που εργάζονται στο κοινοβούλιο.

Η καταγγελία προέκυψε όταν ο Padipat κάλεσε 370 εργάτες του κοινοβουλίου σε ένα πάρτι mookata σε ένα εστιατόριο όπου σε κάθε εργαζόμενο δόθηκε ένα δωρεάν κουπόνι φαγητού αξίας 269 μπατ ο καθένας, συνολικού ύψους 99,530 μπατ.

Τα κουπόνια φέρεται να είχαν το όνομα του αντιπροέδρου, με αποτέλεσμα οι επικριτές να πουν ότι προοριζόταν για τη μελλοντική πολιτική εύνοια του Padipat.

Επιπλέον, το πάρτι φέρεται να χρηματοδοτήθηκε επίσης από τον ετήσιο προϋπολογισμό των 2 εκατομμυρίων μπατ που χορηγήθηκε στον Padipat ως αναπληρωτή πρόεδρο της Βουλής για τη θεραπεία «σημαντικών προσκεκλημένων» μόνο στο Κοινοβούλιο, όπως αναφέρουν οι επικριτές.

Οι επικριτές συνέχισαν λέγοντας ότι επρόκειτο για κατάχρηση του ταμείου που προοριζόταν κυρίως για διπλωμάτες, παρά τους ασαφείς κανόνες, και ότι μαζί με τη συμπερίληψη του ονόματος του Padipat στα κουπόνια, θα μπορούσε ενδεχομένως να παραβιάσει διάφορα τμήματα του ποινικού κώδικα. που αν αποδειχτεί η ενοχή του θα μπορούσε να οδηγήσει τον Padipat σε ισόβια φυλακή.

Εν τω μεταξύ, οι υποστηρικτές του Move Forward και όσοι διαφωνούν με τον ισχυρισμό υποστήριξαν ότι οι επικριτές προσπαθούν πολύ σκληρά να διώξουν τον αντιπρόεδρο για αυτό που αποκαλούσαν ασήμαντο θέμα.

Τόνισαν ότι μεγαλύτεροι νόμοι παραβιάζονταν συνεχώς στην Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων νόμων που αποτρέπουν στρατιωτικά πραξικοπήματα. Ωστόσο, ο στρατός εξακολουθούσε να τους παραβιάζει και κατέλαβε την εξουσία ξανά και ξανά χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες.

Πρόσθεσαν ότι πίστευαν ότι αδίστακτοι πολιτικοί χρησιμοποιούσαν κρυφά αυτού του είδους τον προϋπολογισμό όλη την ώρα για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους καλεσμένους και κανείς δεν τόλμησε ποτέ να τον εξετάσει εξονυχιστικά. Οι υποστηρικτές αναρωτήθηκαν γιατί, όταν ο προϋπολογισμός χρησιμοποιήθηκε ανοιχτά και με διαφάνεια για την αποπληρωμή του κοινού, όπως στην περίπτωση αυτή, αντιμετώπισε τόσο σκληρό έλεγχο και κριτική.

Η υπόθεση συνεχίζει να εξετάζεται από διάφορες αρμόδιες νομικές υπηρεσίες μέχρι την ώρα του Τύπου.

Το αρχικό άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/