Το Pheu Thai κερδίζει την υποστήριξη του UTN για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Pheu Thai Party την Πέμπτη (17 Αυγούστου) κέρδισε την υποστήριξη του Κόμματος των Ηνωμένων Εθνών της Ταϊλάνδης (UTN), ενισχύοντάς το ενδεχομένως στην προσπάθειά του να σχηματίσει κυβέρνηση ενόψει της πρωθυπουργικής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Το Κόμμα των Ηνωμένων Εθνών της Ταϊλάνδης ή UTN, το κόμμα που όρισε τον νυν πρωθυπουργό στρατηγό Πράγιουτ Τσαν-ο-τσα ως υποψήφιο πρωθυπουργό στις εκλογές του Μαΐου, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα βοηθήσει τον Φέου Ταϊ να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του UTN Akaradej Wongpitakroj είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι «το Ηνωμένο Ταϊλανδικό Κόμμα θα ενταχθεί στην κυβέρνηση με τον Pheu Thai».

Η Ταϊλάνδη έχει περάσει περισσότερους από πέντε μήνες υπό μια προσωρινή κυβέρνηση, αφού ο Pita Limjaroenrat, ηγέτης του κόμματος Move Forward, που κέρδισε τις εκλογές, μπλοκαρίστηκε δύο φορές στην προσπάθειά του να γίνει πρωθυπουργός.

Ο πρώην σύμμαχος του Move Forward, το δεύτερο κόμμα Pheu Thai, ανέλαβε νωρίτερα αυτόν τον μήνα τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Pheu Thai πρόκειται να προτείνει τον μεγιστάνα των ακινήτων Σρέθα Ταβισίν για πρωθυπουργό σε ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (22 Αυγούστου) και χρειάζεται την υποστήριξη περισσότερων από το ήμισυ του νομοθετικού σώματος με δύο σώματα.

Το κόμμα κατάφερε να συγκεντρώσει την υποστήριξη άλλων 13 πολιτικών κομμάτων, αλλά θα χρειαστεί κάποια υποστήριξη από τη Γερουσία.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.