Άγαλμα στην Μπανγκόκ προκαλεί μεγάλη διαμάχη

Μπανγκόκ -

Οι βουδιστές στην Μπανγκόκ απαιτούν την αφαίρεση ενός ψηλού, μυστικιστικού αγάλματος που ισχυρίστηκαν ότι είναι ανησυχητικό και προκαλεί φόβο.

Το άγαλμα, το οποίο βρίσκεται σε έναν ιδιωτικό χώρο του ξενοδοχείου Night Bazaar στην περιοχή Huai Khwang, μοιάζει με φτερωτό, μαύρο γαργκόιλ με κυνόδοντες και κατακόκκινα νύχια. Οι θαυμαστές πιστεύουν ότι είναι θεός του πλούτου, αλλά ορισμένοι Βουδιστές λένε ότι έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της θρησκείας τους.

Το άγαλμα ονομάζεται "Khru Kai Kaeo" και μερικοί λένε ότι ήταν ένας σεβαστός δάσκαλος ενός αείμνηστου βασιλιά των Χμερ. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αναφορά αυτού του αριθμού στα ιστορικά αρχεία.

Το άγαλμα ανεγέρθηκε τους τελευταίους μήνες και τράβηξε γρήγορα την προσοχή των αυτοκινητιστών και των περαστικών στην οδό Ratchadaphisek, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο. Μερικοί λένε ότι η απειλητική εμφάνιση του αγάλματος είναι ανησυχητική, ενώ άλλοι ανησυχούν ότι μπορεί να προωθήσει ανορθόδοξες θρησκευτικές πρακτικές. Ωστόσο, άλλοι έχουν συρρέει για να προσευχηθούν στο άγαλμα, πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να τους δοθεί μεγάλος πλούτος.

Το Συμβούλιο Καλλιτεχνών που υποστηρίζουν τον Βουδισμό της Ταϊλάνδης υπέβαλε καταγγελία στη Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ (BMA), απαιτώντας την επείγουσα απομάκρυνση του αγάλματος. Το συμβούλιο λέει ότι το άγαλμα ενοχλεί το κοινό και ότι προωθεί πεποιθήσεις που δεν συνάδουν με τον Βουδισμό.

Μια άλλη ομάδα, η National Thai People, υπέβαλε καταγγελία απευθείας στον κυβερνήτη της Μπανγκόκ Chadchart Sittipunt. Ισχυρίζονται ότι οι θαυμαστές του αγάλματος σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν θυσία ζώου στο χώρο, αλλά χωρίς καμία βάσιμη απόδειξη.

Ο κυβερνήτης Chadchart έχει προγραμματίσει μια συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Night Bazaar για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανησυχίες γύρω από το άγαλμα.

Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση για τον ρόλο της θρησκείας στη δημόσια ζωή στην Ταϊλάνδη. Μερικοί πιστεύουν ότι το άγαλμα πρέπει να αφαιρεθεί επειδή είναι ανησυχητικό και προκαλεί φόβο, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πρέπει να του επιτραπεί να παραμείνει επειδή είναι θέμα θρησκευτικής ελευθερίας.

Το BMA αναμένεται να λάβει απόφαση για την τύχη του αγάλματος τις επόμενες ημέρες. Αναφέρεται ότι το άγαλμα θα μπορούσε ενδεχομένως να παραβιάζει ορισμένους κανονισμούς λόγω του ύψους του. Το άγαλμα έχει ύψος 6 μέτρα, το οποίο ορισμένοι υποστηρικτές του αγάλματος έχουν σημειώσει ότι είναι πολύ μικρότερο από πολλά βουδιστικά αγάλματα.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/