Ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Pheu Ταϊλάνδης απέρριψε την κατηγορία για παράνομες αγορές γης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Κόμματος Pheu Thai Srettha Thavisin απέρριψε τις κατηγορίες ότι η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Sansiri Plc διεξήγαγε παράνομες αγορές γης για οικόπεδο στην Μπανγκόκ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Η απάντηση του Srettha ακολουθεί τους ισχυρισμούς του διακεκριμένου πληροφοριοδότη Chuwit Kamolvisit ότι η Sansiri έκανε μια παράνομη αγορά γης χρησιμοποιώντας υποψηφίους για την πολυτελή συγκυριαρχία της Khun by Yoo. Ο Chuwit ισχυρίστηκε ότι ο κατασκευαστής ακινήτου χρησιμοποίησε μια υποψήφια εταιρεία για να λάβει ένα δάνειο ενός δισεκατομμυρίου μπατ για να αγοράσει το οικόπεδο στην περιοχή Thong Lor της Μπανγκόκ το 2016. Η επιχείρηση που είχε υποψηφιότητα πλήρωσε στον πωλητή 565 εκατομμύρια μπατ, αλλά τη χρήση για το υπόλοιπο δανείου δεν έχει διευκρινιστεί.

Απαντώντας στον ισχυρισμό, ο Srettha δήλωσε ότι ο κατασκευαστής του ακινήτου έφερε τη γη με διαφάνεια στην τιμή της αγοράς. Πρόσθεσε ότι η διοίκηση του Sansiri είχε αναγνωριστεί για χρηστή εταιρική διακυβέρνηση και χαιρέτισε κάθε έρευνα που βασίζεται σε γεγονότα και καλές προθέσεις.

Η απόλυση από τον υποψήφιο Πρωθυπουργό συνάδει με τη δήλωση του Sansiri στο Χρηματιστήριο της Ταϊλάνδης που αρνήθηκε τον ισχυρισμό του Chuwit. Ο κατασκευαστής του ακινήτου είπε ότι το τίμημα που καταβλήθηκε στον πωλητή, η N&N Asset Co Ltd, είχε ανακριθεί και ότι ο ισχυρισμός στερείται αξιοπιστίας. Η Sansiri είπε ότι οι διαδικασίες αγοράς γης είναι νόμιμες και ότι κάθε βήμα είναι υπεύθυνο και διαφανές.

Ο ισχυρισμός ήταν ο δεύτερος από τον πληροφοριοδότη εναντίον του υποψηφίου Pheu Thai, μετά τον προηγούμενο ισχυρισμό για φοροδιαφυγή γης. Ο υποψήφιος πρωθυπουργός ανέθεσε πρόσφατα στον δικηγόρο του να καταθέσει μήνυση κατά του διακεκριμένου πληροφοριοδότη για συκοφαντική δυσφήμιση για το θέμα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.