Καταζητούμενος Αυστραλός ύποπτος ναρκωτικών συνελήφθη στο Πουκέτ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Kom Chad Luek

Πουκέτ -

Ένας καταζητούμενος Αυστραλός ύποπτος ναρκωτικών συνελήφθη σε πολυτελή βίλα στο Πουκέτ.

Το Βασιλικό Γραφείο Μετανάστευσης της Ταϊλάνδης είπε στα μέσα ενημέρωσης του TPN ότι επικοινώνησε μαζί τους η επιχείρηση LESALAN της Αυστραλιανής Αστυνομίας. Αρκετοί ύποπτοι που φέρεται να εμπλέκονταν με παράνομα ναρκωτικά και όπλα διέφυγαν τη δίωξη από την Αυστραλία πρόσφατα. Ένας από τους υπόπτους είχε καταφύγει στην Ταϊλάνδη και αναγνωρίστηκε μόνο ως ο κύριος Ρόμπερτ. (Το πλήρες όνομα και η ηλικία του δεν δόθηκαν από αρμόδιους αστυνομικούς).

Οι αξιωματικοί μετανάστευσης διαπίστωσαν ότι ο κ. Ρόμπερτ έμεινε στο Πουκέτ για μεγάλο χρονικό διάστημα με εκπαιδευτική βίζα, αλλά στην πραγματικότητα δεν παρακολούθησε μαθήματα ή δεν πήγε σε κανένα σχολείο. Κρυβόταν στο Πουκέτ και άφησε την άγνωστη Αυστραλή φίλη του να του κάνει την επεξεργασία οποιωνδήποτε εγγράφων καθώς και να κάνει θελήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες άλλαζε τακτικά τη διεύθυνσή του για να αποφύγει τη σύλληψη και κρατούσε πολύ χαμηλό προφίλ, κυρίως μένοντας σπίτι.

Οι αστυνομικοί τελικά τον βρήκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια πολυτελή βίλα κοντά σε ένα βουνό στο Rawai, στο Mueang Phuket, όπου συνελήφθη ενώ ήταν με την κοπέλα του. Μεταφέρθηκε στο Γραφείο Μετανάστευσης του Πουκέτ και πρόκειται να σταλεί πίσω στην Αυστραλιανή Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν η κοπέλα του θα κατηγορηθεί επίσης για συνέργεια σε έναν φερόμενο εγκληματία. Η Βασιλική Αστυνομία Μετανάστευσης της Ταϊλάνδης δεν αποκάλυψε πώς βρήκε τον Ρόμπερτ παρά τις προσπάθειές του να κρυφτεί από τις νομικές αρχές.

Ο Ρόμπερτ δεν μίλησε στον Τύπο ούτε έδωσε δήλωση σχετικά με την έκκλησή του για τις υποτιθέμενες κατηγορίες.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.