Η Ταϊλάνδη καταγράφει τον πρώτο θάνατο από ευλογιά των πιθήκων, το θύμα ήταν οροθετικό

Εθνική -

Ένας 34χρονος Ταϊλανδός πέθανε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από ευλογιά των πιθήκων, σηματοδοτώντας τον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με την ευλογιά των πιθήκων για την Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τον Δρ Tares Krassanairawiwong, γενικό διευθυντή του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων.

Ο Δρ Tares αποκάλυψε τη Δευτέρα, 14 Αυγούστου, ότι ο ασθενής αναζήτησε θεραπεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Chonburi γύρω στις 11 Ιουλίου 2023, αφού εμφάνισε πονοκέφαλο, κνησμό, εξάνθημα και εξογκώματα στο σώμα του. Διαγνώστηκε με ευλογιά των πιθήκων, HIV και σύφιλη.

Αργότερα είχε πονόλαιμο λόγω μυκητιασικής λοίμωξης, που είναι μια ευκαιριακή λοίμωξη που σχετίζεται με τον HIV. Επιπλέον, υπέστη εξανθήματα σε όλο του το σώμα λόγω της ευλογιάς των πιθήκων.

Μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων εβδομάδων θεραπείας, ο ασθενής αφέθηκε να επιστρέψει στο σπίτι.

Ωστόσο, στις 9 Αυγούστου ο ασθενής παρουσίασε αδυναμία και δυσκολία στην αναπνοή. Συγγενείς τον μετέφεραν στο Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων Bamrasnaradura στην επαρχία Nonthaburi.

Μέχρι τότε, δερματικά εξανθήματα από την ευλογιά των πιθήκων εξαπλώθηκαν σε όλο του το σώμα και είχε νεκρούς ιστούς στη μύτη και το λαιμό του. Είχε επίσης λοιμώξεις στα άκρα, τους πνεύμονες και τον εγκέφαλό του, καθώς και σοβαρή ανοσοανεπάρκεια.

Στον ασθενή χορηγήθηκε αντιικό φάρμακο κατά της ευλογιάς των πιθήκων μαζί με αντιβιοτικά. Παρά τη θεραπεία, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και έφυγε από τη ζωή το βράδυ της 11ης Αυγούστου.

Ο Δρ Tares είπε ότι η ευλογιά των πιθήκων είναι μια αναδυόμενη μολυσματική ασθένεια στην Ταϊλάνδη. Μέχρι τις 8 Αυγούστου 2023, υπήρξαν αναφορές για 189 κρούσματα, με 161 κρούσματα μεταξύ Ταϊλανδών υπηκόων και 28 κρουσμάτων μεταξύ αλλοδαπών.

Το ξέσπασμα είναι σε άνοδο, αρχικά εντοπίστηκε στη μητροπολιτική περιοχή της Μπανγκόκ πριν εξαπλωθεί σε άλλες επαρχίες. Η πλειονότητα των ασθενών είναι άνδρες που συνάπτουν σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου με έναν άγνωστο που έχει ήδη μολυνθεί από τη νόσο και περίπου το 43% των περιπτώσεων είναι συν-μολυσμένα με τον ιό HIV.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν αναφερθεί 152 θάνατοι από ευλογιά των πιθήκων από την έναρξη της επιδημίας στην Ευρώπη το 2022.

Οι παγκόσμιες υγειονομικές αρχές χρησιμοποιούν τώρα τον όρο «Mpox» για να αναφερθούν στην ασθένεια. Η προέλευση αυτής της ασθένειας αναφέρεται ότι ήταν από την Αφρική.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/