Οι αυστηροί νόμοι της Ταϊλάνδης για το αλκοόλ επιστρέφουν στο προσκήνιο μετά από πολιτική διαμάχη

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη έχει μερικούς από τους πιο αυστηρούς νόμους για το αλκοόλ στον κόσμο, και ένας από αυτούς είναι η απαγόρευση διαφήμισης οποιουδήποτε αλκοολούχου ποτού. Αυτός ο νόμος επιφέρει πρόστιμο έως 500,000 μπατ και πιθανή φυλάκιση ενός έτους.

Τώρα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής του κοινοβουλίου της Ταϊλάνδης Padipat Suntiphada από το Κόμμα Move Forward ενδέχεται να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω παραβίασης αυτού του νόμου αφού μοιράστηκε μια φωτογραφία του κρατώντας ένα κουτάκι με μια μπύρα craft από την επαρχία του Phitsanulok, βόρεια του Ταϊλάνδη.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Padipat έγραψε: «Εδώ πάμε! Η Phitsanulok έχει πλέον επίσημα την πρώτη της craft μπύρα. Είναι ένα μοναδικό και υψηλής ποιότητας προϊόν, που αντιπροσωπεύει την επαρχία μας εκτός από τις λιαστές μπανάνες και τα τηγανητά noodles».

Η ανάρτηση έκτοτε διαγράφηκε, αλλά δεν διέφυγε την κριτική από το κοινό, τους πολιτικούς και τους αναφέροντες. Κάποιοι ζητούν να παραιτηθεί ο Padipat από τη θέση του, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να τηρεί τη νομοθεσία και να είναι υποδειγματική προσωπικότητα για το κοινό, δεδομένης της αξιόλογης πολιτικής του θέσης.

Ο Rames Ratanachaweng, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, επέπληξε τον Padipat, καλώντας τον να παραιτηθεί και να διερευνηθεί για φερόμενη παραβίαση του νόμου για τον έλεγχο των αλκοολούχων ποτών.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο Padipat είναι βουλευτής από το Move Forward Party, το οποίο τον υποστήριξε να πάρει τη θέση όταν εξακολουθούσε να συνεργάζεται με το Pheu Thai Party και επίσης πιέζει για αναθεώρηση των νόμων για τον έλεγχο του αλκοόλ και πιέζει για πιο προοδευτικούς νόμους γύρω από το αλκοόλ.

Ο Rames ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Padipat παραβίασε την ηθική συμπεριφορά εξεχόντων πολιτικών προσώπων.

Εν τω μεταξύ, ο εξέχων ακτιβιστής και ο κατά συρροή αναφέρων Srisuwan Janya δήλωσε την πρόθεσή του να υποβάλει επίσημη καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NACC) εντός των επόμενων δύο ημερών σχετικά με αυτό το θέμα.

Ο Σρισουβάν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η κίνηση θα οδηγούσε στην απομάκρυνση του Παντιπάτ από τη θέση του.

Μετά την ευρεία διαμάχη, ο Padipat βγήκε την Τρίτη για να υπερασπιστεί τις ενέργειές του, υποστηρίζοντας ότι πρόθεσή του ήταν απλώς να επιδείξει περηφάνια για την εναρκτήρια craft μπύρα της επαρχίας του. Εξέφρασε περαιτέρω τις επιφυλάξεις του σχετικά με τον υφιστάμενο νόμο, υποστηρίζοντας ότι εμποδίζει τους παραγωγούς μικρής κλίμακας να προωθήσουν τα προϊόντα τους και διαιωνίζει ένα μονοπώλιο στην αγορά αλκοόλ.

Ο Padipat τόνισε επίσης ότι μεγάλες εταιρείες έχουν παρακάμψει αυτούς τους περιορισμούς διαφημίζοντας τις επωνυμίες τους σε προϊόντα νερού και σόδας, χρησιμοποιώντας συχνά πανομοιότυπα λογότυπα. Αυτό, υποστήριξε, καθιστά την ισχύουσα νομοθεσία αναποτελεσματική.

Μένει να δούμε αν ο Padipat θα αντιμετωπίσει όντως οποιεσδήποτε συνέπειες για τις πράξεις του. Ωστόσο, το περιστατικό έχει τονίσει τη διαμάχη γύρω από τους αυστηρούς νόμους της Ταϊλάνδης για τη διαφήμιση αλκοόλ.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/