Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Ευτυχισμένη Ημέρα της Μητέρας και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, έως Κυριακή 13 Αυγούστου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!
  1. Η ιατροδικαστική ομάδα επιβεβαίωσε ότι τα μέρη του σώματος που βρέθηκαν σε χωματερή στο νότιο τουριστικό νησί Pha Ngan της Ταϊλάνδης, Surat Thani, ανήκουν σε έναν Κολομβιανό που πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε από τον Ισπανό εραστή του.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης DNA έδειξαν ότι τα μέρη του σώματος ανήκαν στον κ. Edwin Miguel Arrieta Arteaga, έναν 44χρονο Κολομβιανό χειρουργό αλλαγής φύλου.

2. Ο δεύτερος γιος της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας, βασιλιά Maha Vajiralongkorn, επισκέφτηκε την Ταϊλάνδη μετά από 27 χρόνια.

Είπε στον διεθνή Τύπο για την επίσκεψή του στην Ταϊλάνδη «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα».

3. Ένας Ιρακινός συνελήφθη στο Kanchanaburi, στη Δυτική Ταϊλάνδη, επειδή παρέμεινε για δεκαπέντε χρόνια τη νόμιμη βίζα του για να μείνει στην Ταϊλάνδη.

Ο 43χρονος Ιρακινός εισήλθε στην Ταϊλάνδη τον Μάιο του 2008 με βίζα NON-B. Η βίζα του είχε λήξει τον Αύγουστο του 2008. Τώρα βρισκόταν σε παραμονή 5,468 ημερών.

4. Στην Ταϊλάνδη, η 12η Αυγούστου είναι μια ημέρα διπλής γιορτής, που συνδυάζει τη σημασία της μητρότητας και του βασιλικού θαυμασμού.

Τα μέσα ενημέρωσης της Pattaya News και του TPN λένε ζήτω η βασίλισσα μητέρα, χρόνια πολλά και ευτυχισμένη ημέρα της μητέρας.

5. Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) αποκάλυψε ότι η τάση των αφίξεων Κινέζων τουριστών στη χώρα γνωρίζει σταθερή ανάπτυξη μετά τη μείωση της διαδικασίας αίτησης βίζας.

Η TAT αναπτύσσει ένα Σύστημα Προεπιλογής Βίζας (VPSS) για να επιταχύνει την επεξεργασία βίζας για κινεζικές τουριστικές ομάδες. Το VPSS θα έχει ως στόχο να μειώσει ακόμη περισσότερο τον χρόνο επεξεργασίας της θεώρησης σε μόνο 3-5 ημέρες

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!
Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.